bambi

Bara paket till barnen och inte till de vuxna?
 
 
Ni är flera stycken som har kommenterat och mailat mig angående min medverkan i senaste numret av Vi föräldrar! Kul att ni såg mig där och gillade det jag skrev! Det glädjer verkligen mig!!
 
Men för er andra som inte har haft möjlighet att läsa artikeln så handlar det alltså om man bara ska ge barnen julklappar på julafton och inte dom vuxna. Här kan ni läsa mitt svar:
 
 
 
Håller ni med mig eller tycker ni att jag är helt ute och cyklar?  ;)
#1 - Malin , Gravid med tvillingar

Jag håller med dig! :)

Kram kram

#2 - Julia

Håller helt med dig i artikeln! :)
Men la märke till att du pixlat ert efternamn på pepparkakshuset, men inte i denna artikeln. Så ville bara påminna dig om det är något du vill göra :)

God Jul!

Svar: Men då, jag tog bort efternamnet på ett ställe men det stod visst på ett till ställe...
bambi

#3 - therese

Hej,

kan inte annat än hålla med. Vi är ganska måttliga vad gäller presenter både till stor och liten, det är trots allt tanken som räknas och barnen klarar ändå inte av mängder av paket på en gång. Jag ger hellre barnen något spontant under året än att ösa över dem saker på jul. Vi har en tradition sedan några år tillbaka att barnen, i detta fall den store, får välja paket till sig själv och lillebror från Unicef där gåvan i själva verket går till bättre behövande t ex förra året blev det mässlingvaccin från storebror och fotbollar från lillebror.
Detta året blev det denna slags present och en blomma till pedagogerna på dagis också.

Sedan tycker jag att du har helt rätt i att egentillverkade saker från barnen skall uppmuntras. Såå kul att se vad de åstadkommer och vad de vill ge bort.

#4 - Anonym

Själv har jag inte råd att ge paket till de vuxna i familjen/släkten. Hoppas mitt barn inte blir självcentrerat på grund av detta, till råga på allt är barnet ensambarn. Haha!

#5 - ♥ Tirja ♥

Jag tycker också att alla ska få en present, men som det är nu ger vi inte till dom vuxna på min sida (jag har ändå köpt till mamma och ska sy en grej till min mormor, men andra vuxna byter inte) medans på mannens sida ges det till alla iaf något litet.
Barnen hos oss får kanske lite väl mycket, men det är så roligt att slå in och ge bort tycker jag!
Skulle själv kunna vara utan eftersom jag inte gillar överraskningar, mest för att jag är rädd att bli besviken. Det är det sista jag vill när någon lagt ner tid på att hitta och köpa en julklapp/present dom tror/tycker passar mig!

Men jag tror lite som du att det är viktigt att barnen ser annat än bara stressen kring jul hos dom vuxna, vi är inte så stressade av oss har inte julpyntat klart eller något utan det får komma som det kommer, är det inte klart förens det ska plockas bort får det vara så ;)

#6 - Maria

Anonym: Det behöver ju inte kosta särskillt många tior om man bara har lite fantasi. Det räcker med en hembakad julkaka, julgodis eller annat :-)

#7 - ALiCE med ICE

Jag håller helt med, MEN jag kan förstå familjer som inte har så många slantar övers för julklappar då väljer att lägga det som finns på barnen.

#8 - Hanna E

Jag håller absolut med.
Dock blir det kanske lite mer småsaker till de vuxna. Det brukar bli en fotobok till mor- och farföräldrar och kanske några småsaker.
Nu försöker jag uppmuntra barnen att rita teckningar och göra pyssel för att ge till jul som tack för födelsedagspresenter och annat som vi har fått från mor- och farföräldrar.

#9 - Sofia

Jag håller med :)

#10 - Anonym

Jag tycker lite både och. Jag tycker att julen är barnens högtid och de ska ha flest paket. Om ekonomin tillåter så tycker jag däremot att man kan ge de vuxna något per person också. Men i första hand barnen..

#11 - Malin - allt och lite annat

Jag håller med, bra skrivet! Eller sagt.. :) Jag tycker verkligen att man ska lära barnen att ge och inte bara ta emot! :)

#12 - Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

Nu är det ju bara jag ocm min man som är vuxna som firar jul med barnen. Vi byter ju julklappar. Men om vi firat med fler vuxna hade vi inte velat ha julklappar av dem. Onödigt att byta pengar på saker man inte vill ha eller behöver.

#13 - Jeanette

Jag har aldrig tänkt på det på det sättet - men jag måste säga att jag håller med till 100%. Jag har alltid tyckt tvärtom men du har helt fått mig att ändra mig.

#14 - Lina

Jag håller både med dig och inte hihi.....tycker det är jobbigare och svårare att köpa julklappar åt vuxna, men gör det, kram kram

#15 - Linnea

Håller med!

#16 - Rita

Håller helt med dig!

#17 - AktivaDagar

Håller med om att det är bra att barnen får uppleva glädjen i att ge. Däremot emot att "köpa för köpandets skull" men man kan ju ge saker som är egentillverkade eller "går åt", som vackra servetter, ljus, ett gott te , en kakburk med kakor o.s.v....

#18 - chanette andersson

kunde inte sagt det bättre själv..
exakt så resunerar jag med

#19 - Sofia

Bra resonerat tycker jag! Såå tråkigt att vara den barnlösa på jul... Har tidigare köpt mängder till alla andras barn men får INGENTING tillbaka (ev. en teckning eller en flörtkuletomte...)

Nu gör vi såhär:

I vår familj gör vi en "paket-lek" för de vuxna. Vi köper endast en present, värde 300:- , som ska kunna passa vem som helst av de vuxna (Här gäller det att ha fantasi!) och sedan blir det lottning/spel med tärning på tid/byteshandel mm efter konstens alla regler (regler som växt fram under flera år).
Jätteroligt och praktiskt. Barnen längtar lika mycket som vi till när "vuxenpaketen" plockas fram.

#20 - Lina

Självklart prioriterar jag barnens klappar framför de vuxna. Vore tokigt om barnen fick nåt sämre bara för att en herrans massa vuxna ska få. Om ekonomin tillåter köper jag nåt till mormor m.fl. men många familjer har nog fullt sjå att kunna ge barnen iaf.

Förstår ändå din poäng och du har inte fel i sak, men jag tror ekonomin till viss del ligger bakom det här om att i första hand prioritera barnen. :)

#21 - Magdalena

Hej!
Jag håller med dig! Mina barn får alltid ganska många julklappar från bara mig och deras pappa ( vi har släktingar utomlands) och för att klara det ekonomiskt börja köpa redan i september; på rea, kolla erbjudande mm. MEN i år tänkte också på mig själv:) Yes! Har typ julkalender ;) eftersom jag förtjänar detta samt ändå beskar det själv! Barn ska veta att jag är också viktigt!
Kram, Magdalena

#22 - Ullis

Håller med tidigare kommentar att julen är lite tråkig som barnlös vi har också lagt massor av pengar på min mans syskonbarn och mina syskonbarn utan att få något själv.

#23 - ♥ Sojka ♥

Jag tycker också att föräldrarna ska få något litet. Undrar inte barnen då varför mamma och pappa inte varit snälla? ;)

kram