bambi

Hemmagjord Chicken Tikka Masala

Vi har en indisk restaurang här i närheten som vi då och då köper hem mat ifrån. Jag kör alltid på den ständiga favoriten Chicken Tikka Masala, så jag tänkte att man kanske skulle prova att göra den hemma? Jag hittade ett recept på en amerikansk matblogg som jag sedan gjorde om lite och det blev faktiskt riktigt riktigt gott!

Zack tyckte att det var lite för starkt men jag älskade alla smaker och framför allt dom härliga dofterna som spred sig i köket! Marinera gärna kycklingen under natten i kylen.

 

900 g kycklingfilé
1 burk matyoghurt (2 dl)
1 msk citronsaft
2 tsk kummin
1 tsk kanel
2 tsk cayennepeppar
½ tsk ingefära
salt och peppar

Sås
1 msk smör
3 vitlöksklyftor
½-1 jalapeño
1 tsk kummin
2 tsk paprikapulver
1 msk socker
1 burk passerade tomater
2½ dl grädde

1. Börja med att skära kycklingfilén i bitar. Häll sedan yoghurt, citronsaft och alla kryddor i en påse. Blanda om och stoppa sedan i kycklingen. Låt marinera i minst en timme.
2. Häll kycklingen tillsammans med marinaden i en varm stekpanna. Stek tills kycklingen är genomstekt. Häll ner allt i ett durkslag så att du får bort all vätska.
3. Gör rent stekpannan lite och ha i smör. Pressa ner vitlök och hacka jalapeñon fint och stek i smöret. Ha sedan i alla kryddor och låt dom bli lite varma.
4. Häll sedan i passerade tomater och grädde och låt koka upp. Ha sedan i kycklingen och låt allt småputtra i 15-20 min.