bambi

Crashed potatoes - ett gott tillbehör

God morgon! Igår lagade jag baconrullade kycklingfiléer med krashade potatisar till. Det är första gången som jag själv gör ”crashed potatoes” men jag vet att det är väldigt poppis bland andra matbloggare (speciellt i USA) och nu förstår jag varför! Det blev så himla gott!

Detta är också roligt att bjuda på när man har tröttnat på klyftpotatis, potatisgratäng, potatissallad och kokt potatis och vill testa ett nytt sätt att tillaga potatisarna på!

 

1 kg potatis
ca 50 g smör
2-3 vitlöksklyftor
örtsalt
peppar
rosmarin (gärna färsk)

1. Börja med att koka potatisen så att den är lite mjuk. Sätt på ugnen på 200 grader.

 
2. Lägg ut potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dom med t.ex. en stekspade eller botten av ett glas.
3. Smält smöret och pressa i vitlöken i smöret. Ha i salt och peppar och pensla på smöret på potatisarna.
 
 
4. Klipp över lite färsk rosmarin och stoppa in allt i ugnen tills potatisarna är gyllenbruna och fina (ca 20 min).