bambi

Trender i bloggvärlden...

Jag funderade lite på hur bloggen har förändrats under mina åtta år som bloggare. Bloggvärlden har verkligen förändrats och det har visat sig att bloggar kan hjälpa till att boosta ens karriär eller att man kan leva på sin blogg.

Många bloggare går vidare och gör poddar, innan det så var videobloggar väldigt inne. Vi får se vad nästa stora grej är.

Events har alltid varit en stor grej i bloggvärlden. Nu är det många bloggare som själva ordnar events och fixar goodiebags och allt.

Samarbeten har jag sett en stor förändring i. Förut så var det väldigt sällan man fick någon ekonomisk ersättning men nu är det mer regel än undantag. Det var därför jag startade mitt företag för några år sen. Men jag ser också större samarbeten. Företag vill gärna ha långsiktiga samarbeten och det är roligt det också.

Men jag skäms inte längre när jag berättar att jag bloggar och det känns som att folk tar det seriösare. Ibland kan det fortfarande vara attityden ”ah, men då kan jag också börja blogga och få en massa saker” när jag berättar att jag har fått hem något. Folk tänker inte på att jag har bloggat varje dag (nästan) i åtta år och jag har lagt ner väldigt mycket tid på bloggen. Det är inte alltid det enklaste att komma på saker att skriva om (varje dag) och att få en massa kritik och ständigt vara granskad (även om jag är rätt så skonad från det så är det väldigt många andra bloggare som får utstå mycket kritik och skit).

Men jag gillar gemenskapen bland bloggare och jag ser många av dom som mina vänner och kollegor.