Idag firar vi kanelbullensdag men denna nybakta saftiga kanebullekaka med cream cheese frosting. Gudomligt god och smakar precis som nybakta kanelbullar. Barnen kunde inte sluta att äta den goda kakan (och inte jag heller!).
Superenkel att göra är den också, mest bara att röra ihop!

3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ dl strösocker
1 3/4 dl mjölk
50 g smör, smält
1 ägg
1/4 tsk vaniljpulver
Fyllning
50 g smör, rumstempererat
1 dl farinsocker
1 msk kanel
1 msk vetemjöl
Cream cheese frosting
300 g färskost (cream cheese)
50 g smör, rumstempererat
3-4 dl florsocker
1/4 tsk vaniljpulver
1. Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj en form, ca 20 cm.
2. Blanda mjöl och bakpulver i en stor skål.
3. I en annan skål, rör ihop ägg och socker. Tillsätt mjölk, smält smör och vanilj och rör ihop.
4. Blanda sen ner dom blöta ingredienserna i dom torra och rör till en slät smet. Häll i en smord formen.
5. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Klicka ut fyllningen ovanpå smeten. Ta sen en kniv och rör om i smeten lite så att fyllningen blandas lite (inte för mycket!).
6. Grädda mitt i ugnen i 45 minuter. Låt svalna.
7. Gör frostingen under tiden. Vispa ihop färskost och smör. Tillsätt vanilj och florsocker och vispa till en slät frosting. Ställ in den i kylen en stund om den känns för lös. Bred på frostingen på kakan och NJUT!

