bambi

Skogstomt
 

Snart har vi bott i huset i tre år. Vi blev kära i tomten, som är en skogstomt. En rätt så stor skogstomt på 2000 kvm (vilket är rätt så stor i dessa trakter). Vi såg framför oss hur barnen skulle leka och upptäcka saker bland träden och på ”berget”.

Det har tagit lite tid och barnen föredrar oftast att vara inne, men denna långhelg har det blivit mycket utelek. Studsmattan lockar alltid ut barnen, men det har även varit fantasilekar och annat skoj.

 
 
Vi har även passat på att göra en massa ”måsten” denna långhelg. Jag har suttit och rättat en stoooor hög med prov, sen har vi tvättat bilarna, klippt gräsmattan och till och med sågat ner en väldigt hög gran. Dom som vi köpte huset av var väldigt emot att hugga ner något träd alls på tomten och ville gärna hålla den intakt men vi vill öppna upp den lite mer. Vi har tänkt såga ner lite fler träd, men absolut inte alla. Vi vill ju fortfarande ha den där skogskänslan kvar.
 
 
En nackdel med en skogstomt är alla insekter. Under torsdagen när jag höll på att städa så märkte jag hur det flög in två getingar in i vår låda med dynor som var lite lite öppen. Jag öppnar upp lådan och ser att dom har byggt två små bon inuti den! Som tur var så var bona bara ett par centimeter stora, så dom var lätta att ta bort. Det var små ägg inuti bona, så det var ju tur att vi fick bort dom innan det blev fler getingar… även om jag tyckte lite synd om getingarna också. Vi stängde igen dyn-lådan ordentligt så nu är det inga fler getingar där.