bambi

Oro med det nya jobbet och familjemys

God morgon vänner! Ännu en fullspäckad dag väntar mig! Även om jag har mycket mer att göra nu på jobbet så tycker jag samtidigt att det är väldigt roligt att spännande. Det är lite grann en skräckblandad förtjusning. Jag har så mycket ansvar så att allt blir rätt för våra elever med deras utbildningar och deras slutprov och tänk om jag gör något fel – då kanske det kan påverka om dom kommer in eller inte på universitetet. Men samtidigt så är det så roligt att ha så mycket kontakt med eleverna och hjälpa dom med sin IB-utbildning.

Jag tror att detta första år kommer att vara extra stressigt, som det alltid är med nya arbetsuppgifter, sen när jag har lite mer koll på allt så tror jag att det kommer att rulla på mycket bättre.

Just nu blickar vi mot registreringar för IB2:orna. Det innebär att jag måste registrera dom hos IB för deras slutprov och då gäller det att jag lägger in dom på rätt kurs och rätt nivå. Den förra IB-koordinatorn berättade för mig om en ”skräckhistoria” där en annan IB-koordinator här i Sverige skulle registrera eleverna för ”Svenska” men hade råkat gå ett steg för långt och råkade registrera dom för ”Swahili” istället. Då fick den skolan prov i Swahili, men som tur var så upptäcktes det några dagar innan provet skulle äga rum och dom hann snabbt skicka dit nya prov i Svenska istället. Men jag är rädd för att jag kommer att råka göra något sånt och så upptäcker man inte det i tid!

Jag är ju proffs på att oroa mig för sånt som kan hända… innan det händer. Men jag arbetar på det. Jag försöker tänka på att det hjälper ju inte att oroa sig innan det händer…

Nåja, under helgerna försöker jag koppla av och i lördags hade vi en riktigt familjemys-dag. Vi gick på bio och såg Lego Ninjago filmen som Zack så gärna ville se. Han har alltid älskat Ninjago. Det är hans favorit när det gäller Lego. Han älskade filmen, vi andra tyckte väl att det var så där….

Sen blev det middag på Pizza Hut och den obligatoriska cookie dough efterrätten. Mums!