bambi

Las Salinas - naturliga havspooler

Ni som följer mig på Instagram (där heter jag @bambiblogg) såg att vi badade i naturliga havspooler igår (på Instastories kan ni se en film därifrån också). Stället känns som en oupptäckt pärla för det var i stort sett inga utländska turister.

Vi hyrde bil och körde då ut till Las Salinas som stället heter. Vi kom fram på förmiddagen och då var det lågvatten.

 
Det är lavasten runtom och klart och fint vatten i poolerna.
 
 
Det är tre pooler som alla förbinds av tunnlar. Detta var tidigare saltpooler, men används nu att bada i. Det finns trappor ner till alla tre pooler. Det har satts upp pålar runt om som skyddar poolerna mot dom stora vågorna som finns utanför poolerna.
 
 
 
Det fanns inga restauranger i närheten, så om ni åker hit så rekommenderar jag att ni tar med en matsäck. Vi åkte iväg och åt lunch. När vi kom tillbaka efter lunch så kom vi från andra hållet och det var betydligt mer folk där.
 
 
När vi kom tillbaka efter lunch var vattnet betydligt högre och vågorna var mycket större.
 
 
 
Den yttre poolen blev som en vågbassäng. Maken som älskar vågor ville absolut bada i den och simma bland vågorna.
 
 
 
Poolen längst bort från havet var lugn hela tiden och där badade både barn och vuxna. Det fanns även en hel del fiskar att titta på i poolerna. Barnen snorklade lite och tittade på fiskarna.
 
 
Bilderna gör inte stället rättvisa. Det är oerhört vackert med havet i bakgrunden och sen dom fina poolerna i lavasten. Detta var en av våra bästa utflykter under resan! Så häftigt! Vattnet var lite kallt och det är bra att ha badskor med sig för vissa stenar kan vara lite vassa, men om man bara går ner för trapporna klarar man sig bra utan badskor.