bambi

Det obligatoriska midsommar inlägget
 

Ja, alla bloggare ”måste” väl berätta om sin midsommar. Är det inte så? Regn och rusk, tillhör inte det också midsommar? Jag blev lite överraskad när jag satte mig i bilen och stolsvärmen och rattvärme sattes igång. Den går igång automatiskt när det är under 10 grader… Dom har inte varit igång på jättelänge och slås igång på midsommarafton!!

För andra året i rad firade vi midsommar hos mina svärföräldrar, tillsammans med deras samfällighet. Där fixas det jättefina aktiviteter för hela familjen.

 
 
Det är fiskdamm för barnen…
 
 
Det är även femkamp (både för vuxna och barn) och en tipspromenad (med tre olika svårighetsgrader – vuxen, ungdom och barn). Den där tipspromenaden är dock lite väl svår…. vi brukar inte kunna nån av frågorna som ställs för dom vuxna! Och då är vi ändå två högskoleutbildade och allmänbildade vuxna… haha… men det är frågor om gamla porslinsserier, om sagoväsen från Gotland och andra knepiga saker…
 
 
 

Den vuxna som har bäst på tipspromenaden och den vuxna som har bäst på femkampen vinner en vinflaska var. Sen så vinner alla barn två pris från prisbordet, ett för femkampen och ett för tipspromenaden. Men dom får komma fram och välja pris utifrån hur många rätt/poäng dom har. Men jag tycker att det är toppen att alla barn vinner  två priser var. Det är ofta svårt att välja något bland alla fina priser!

Zack visste dock direkt vad han ville ha… så fort hans namn ropades upp sprang han fram och tog den gigantiska påsen med baconchips! Haha, den är nästan större än honom….

 
Efter aktiviteterna gick vi till svärföräldrarnas stuga och åt middag. Jag satte ihop tårtan som jag hade förberett. Barnen hjälpte till att sätta dit flaggor och jordgubbar.
 
 
Efter regn kommer…. regnbågen! En jättestor, fin och tydlig regnbåge uppenbarade sig under tiden vi satt och åt middag. Så häftig!
 
 
Kvällen avslutades med en omgång kubb.