bambi

Nej, det blir inget dop här inte...
Jag får ibland frågan om vi tänker döpa Leah och svaret är "nej". Zack är förstås inte heller döpt. Vi har inte heller haft (eller ska ha) någon namncermoni, utan istället hade vi ett stort 1-års kalas för Zack.

I Svenska Kyrkan tänker vi oss att dopet är något mellan Gud och barnet och är därför inte beroende av vad föräldrarna tror.

Det är helt OK att döpa även om man inte känner sig så troende. Det finns ju ingen skala på hur mycket man måste tro. Dopet är ju också till för barnet, och för att fira hans/hennes samhörighet med Gud.

Källa:
http://www.dopguiden.se

Även om Svenska Kyrkan tycker att det är okej att döpa sina barn även om man själv inte är troende så tycker jag att det känns fel. Och om dopet är något mellan Gud och barnet varför ska JAG lägga mig i det? Då är det väl bättre att vänta tills barnet själv kan ta beslutet att döpa sig? Och hur ska jag veta om Leah känner samhörighet med Gud? Hon kan ju inte direkt tala om det för mig...

Så nej, inget dop för våra barn. Det kan dom få göra själva senare om dom vill, det känns roligare att slå på stort när dom fyller år istället. Och givetvis så har vi (jag och sambon, alltså) inte tänk gifta oss i kyrkan heller utan planerna är att vi ska gifta oss utomlands på någon vacker plats i slutet av året (ni får veta mer sen) :)