bambi

Grillkväll, flygförseningar och macarons
 

I torsdags kom vi hem från Paris. Vi skulle ha landat kl. 18, men flygplanet blev över 3 timmar försenat. Aldrig roligt, men maken som är jurist hade ju koll på att om flyget är mer än 3 timmar försenat så har man rätt till ersättning från flygbolaget (han har jobbat med såna stämningar en massa). Då kan man få 4000 kr per person och barnen räknas också. Så maken var ju nästan glad att flyget blev så försenat medans jag bara ville hem. Till slut kom vi hem, sent, efter en väldigt turbulent flygning (usch, hatar sånt, speciellt när det kändes som om man var tillbaka på Disneyland och åkte berg-och-dalbana, det vill man inte känna uppe i luften i ett flygplan). Så på midsommarafton var vi bara trötta och helt slut, vi ställde in våra planer (vädret var inte den bästa heller) och bara tog det lugnt.

Igår ringde flygbolaget till maken och berättade att vi inte kunde få ersättning för förseningen. Detta för att förseningen inte berodde på deras egna strejk (vilket vi trodde först när dom berättade att vi var försenade pga strejk) utan det var pga flygledarstrejk och då är förseningen utanför deras kontroll och då har vi inte rätt till den ersättningen. Men vi fick ersatt fika och mat som vi köpte på flygplatsen pga förseningen.

Men igår var det betydligt bättre väder så vi bjöd hem vännen Natali och hennes Max och Axel på lite grillning. Det blev lite spontant och sånt kan vara så skönt, att jag inte kände att jag behövde baka och fixa en massa utan det fick bli lite som det blev.

 
Barnen lekte fint i trädgården. Det blev mycket bubblor. För ett tag sen så köpte jag en bubbelmaskin på Clas Ohlson och den har varit extremt populär bland barnens vänner. En bra investering då barnen kan roa sig länge med den!
 
 
 

Det var oerhört varmt och jag försökte pussla med parasoller så att vi åtminstone kunde sitta i skuggan när vi åt. Vi grillade lite korv, fläskfilé och rostbiff och till det åt vi hemmagjord tzatziki och förra årets populäraste recept här på bloggen – crashed potatoes.

Till efterrätt fick det bli lite vattenmelon, honungsmelon, jordgubbar och macarons – direkt från Paris! Under flygförseningen så roade jag mig med att shoppa lite…  och jag blev så glad när jag hittade Ladurée på flygplatsen  😉