bambi

Välkommen Athena och Adonis!
Vår älskade katt Hera dog den 18 december förra året. Hon var världens snällaste och finaste katt och det blev så otroligt tomt utan henne. I 14 år sov hon bredvid mig på nätterna och gav oss så mycket kärlek.
 
Men redan innan hon dog så pratade vi lite grann om att skaffa en till katt. Hon var ju lite ensam. Men sen när hon blev sjuk (hon hade en tumör i urinblåsan) och vi var tvungna att avliva henne så började vi titta efter två kattungar.
 
Jag kollade Blocket om och om igen, efter Ragdoll-kattungar. Jag ville ha just rasen Ragdoll (som även Hera var) för att dom är så sociala, snälla, lugna och är lite som hundar. Rasen kallas oftast för "hundkatter" för att dom kan gå i sele, många lär sig att apportera och komma när man ropar. Jag läste till och med om en ragdoll som kunde sitta, ligga och göra "vacker tass" på kommando. Dom blir ofta rätt stora också. 
 
Så, den 27 december åkte vi iväg till Norrköping och tittade på några kattungar. På eftermiddagen skulle vi till Bromma och titta på andra kattungar men så blev det ju inte.... vi blev ju förälskade i kattungarna i Norrköping. Det går ju inte att bli annat än kär i dessa dunbollar...
 
Sen började nedräkningen. Vi skulle ju inte få hämta dom förrän den 29 januari. Vi tyckte alla att det kändes som en EVIGHET tills dess. Leah gjorde en "nedräknare" där vi klippte av en siffra för varje dag fram tills vi fick hämta kattungarna.
 
Så, i tisdags hämtade jag hem Athena och Adonis!
 
 
Ni ser Athena, en hona, till vänster och Adonis, en hane till höger. 
 
Vi diskuterade länge om vi skulle byta namn på kattungarna (för detta är namnen som uppfödaren har valt), speciellt Adonis hade vi lite svårt för. Vi pratade om Apollo, Akilles och Atlas. Barnen tyckte Apollo var ett bra namn, men sen kom svågern och sa att det var ju en resebyrå. 
 
Jag råkade nämna för barnen att Atlas är ju en kartbok, så då tyckte dom att han inte kunde heta så. Ja, det var lite svårt att komma överens.
 
Men när vi fick hem dom så blev det ju att man sa "Adonis" och nu har vi vant oss.... så han får nog fortsätta att heta så ändå.
 
 
Athena, som ni ser här ovanför, är den som är modigast. Hon är mindre än sin bror men det är hon som bestämmer över honom. Hon går och äter först, han får vänta. Hon visar ofta att det är hon som bestämmer. Det är en riktigt tuff katt.
 
Vi valde just Athena för att hon var modig, när vi var och tittade på kattungarna så somnade hon i Leahs famn. Om man vågar göra nåt sånt, ja, då är man trygg och modig.
 
 
Adonis är en liten fegis. Han gömde sig ofta i början, speciellt om det var något plötsligt ljud. Han ropade ofta efter syrran och ville vara där hon var.
 
Men han är mycket mer kelig än Athena. Han tittar upp mot en, rakt in i ögonen, och spinner riktigt högt när man klappar på honom. 
 
 
Det är kul att dom är så olika. Det är också helt fantastiskt att se hur dom busar med varandra och tvättar varandra. Jag kan ligga och titta på dom länge. Dom är så otroligt söta!
 
 
Dom känner sig rätt så trygga här hemma nu. Men vi har tagit det lugnt dessa första dagarna. Första dygnet så fick dom bara vara på övervåningen där deras kattlåda är. Vi tog upp mat och vattenskålar till övervåningen och busade mycket med dom. Vi plockade inte upp dom så mycket utan det vara mest bus och lek första dygnet. 
 
Sen fick dom komma ner till mellanvåningen och vi kelade lite mer med dom. Dom har börjat sova i vår säng på nätterna och dom kan vara ifrån varandra mycket mer.
 
 
Ni kan se många fler bilder och även en del videoklipp på när dom busar på min Insta @bambiblogg