bambi

Godaste kycklinggrytan ever!

Här kommer en favorit i repris, en maträtt som jag aldrig tröttnar på och som man enkelt kan förbereda kvällen innan. Jag gjorde det och sen när vi kom hem från förskolan så hade vi massor med tid att sitta och pyssla eftersom maten var i stort sett redan klar.

Sen så är den så god och krämig. Man kan variera den lite förstås, ibland använder jag grönpeppar och ibland rosépeppar (som jag använde denna gång).

 
1 grillad kyckling
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1 msk grönpeppar eller rosépeppar
2 msk soja
1 msk senap
1. Bena ur kycklingen och lägg köttet från kycklingen i en ugnsfast form.
2. Koka upp grädde, creme fraiche, peppar (som du krossar lite lätt i mortel först), soja och senap i kastrull. Häll sedan över såsen över kycklingen. Låt gärna stå ett par timmar (eller över natten).
3. In med formen i 225 grader i 15 minuter och servera med ris och sallad!