bambi

Bästa matminne från en resa

Om ni har möjligheten att gå på en matkurs när ni är utomlands, så säger jag bara - gör det! Jag lovar att det kommer att vara bland den bästa matupplevelsen ni kommer att få!

När vi var i Thailand så var jag på två matlagningskurser och den som helt klart var bäst var den på Koh Lanta som Time for lime anordnade. Vi fick sitta ute på stranden och lära oss baserna i den thailänska matlagningen - sött, surt och salt. Kursledaren gick igenom grundligt vilka ingredienser man ska använda för att få till den rätta sötman, den rätta surheten (så att det inte blir beskt istället) och den rätta sältan. Vi fick smaka på allt hela tiden och lära oss känna igen smakerna! Det var oerhört nyttigt!




Vi fick lära oss att identifiera några viktiga ingredienser.


 

Först fick man titta på när kursledaren lagade maten, sen skulle man göra det själv! Det var himla roligt och kursledaren gick hela tiden runt för att se att man gjorde rätt.

Sen när man var klar så var det bara att njuta av maten man själv hade lagat! Och så otroligt gott det blev! Det var äkta thailänsk mat, men efter den styrka och smak som man själv ville!




Mums!

Så, om ni ska till Koh Lanta, missa inte chansen att gå en matlagningskurs hos Time for lime (alla hotell anordnar utflykter dit!). Thai-mat kommer aldrig smaka detsamma efter det, ni kommer upptäcka alla grundsmaker och alla härliga ingredienser varje gång ni äter thai-mat efter det!