bambi

Jag blir så otroligt ledsen..
 

God morgon vänner! Jag är så glad att ni är så många som är här inne och läser varje dag, trots min sporadiska uppdatering nu under sommaren. Barnen är på idrottsläger denna vecka. Det är bara på dagarna så dom sover hemma, men dom har så roligt med en massa massa lekar och olika sporter. Ungdomsledarna hittar på så mycket roligt hela tiden och det är verkligen toppen!

Jag är ju hemma 7 veckor med barnen så det är toppen att dom får aktivera sig med kompisar och röra på sig en massa.

Igår morse så skjutsade jag maken till akuten – igen. Förra torsdagen (dagen innan midsommarafton) så var maken och klättrade och ramlade och landade lite olyckligt. Så jag åkte med honom till akuten då, men då skulle han få vänta 6 timmar på röntgen så vi åkte hem igen. Han har inte kunnat stödja sig på höger ben (bara på hälen), så när det inte hade blivit bättre på en vecka så åkte han alltså in igen igår. Då visar det sig att det tunnare benet i högra smalben är av. Helt av. Så han har haltat runt i en vecka på ett brutet ben. Men dom gipsade inte eller gav honom kryckor, utan sa att det där läker av sig själv på 6 veckor. Jag blev lite överraskad över att dom inte gör någonting åt det, men vi får väl lita på deras bedömning.

 

När jag skulle åka och hämta maken på sjukhuset igår så hade jag varit på ICA Maxi precis innan, så kommer jag ut till parkering och ser detta. På vår nya bil! Den är inte många veckor gammal. Jag blev så otroligt ledsen och tänkte ”där rök en tusenlapp!”. Sen så ringde jag försäkringsbolaget som säger att självrisken för karosskador ligger på 7500 kr – gah!! Så mycket ska det väl inte kosta att laga en liten repa tänkte jag. Så ringde vi en billackerare och jag åkte dit så dom fick titta på den. Han säger att dom kan fixa det för straxt under självrisken – alltså 7000 kr. Jag var i chock! Ska det kosta så mycket?!? Tydligen så var det lite dyrare eftersom det är metallic lack också…

Så otroligt onödig grej! Jag förstår INTE ALLS varför man gör en sån sak som att repa en annans bil. Det känns som bara bortkastade pengar, bara så ONÖDIGT.

Billackeraren berättade att han ibland får in SUVar som har ett kryss på tanklocket och sen en repa längst med hela sidan. Krysset på tanklocket ska visst visa ”du drar mycket soppa”, men som han sa så tänker folk inte på att en Saab från 1993 drar mer bensin än dessa nya SUVar.

Nej, så himla tråkigt och jag ringde min pappa (som tycker om att pyssla med bilar) och han sa ”neee, inte ska du betala flera tusen! det där behöver inte kosta mer än 50 kronor!”. Så pratade han om att vi kunde måla det där själva, men jag är tveksam till att det blir bra då. Dessutom så är väl rostskyddet förstört så det ska nog fixas ordentligt.

Jag var i alla fall väldigt ledsen och arg igår kväll. Försökte tänka positivt, att det är bara materiellt och att det är bara pengar. Försökte tänka på att jag har så mycket fint i livet som inte kan köpas för pengar. Jag läste till exempel igår om en 5-årig flicka som hade dött i cancer, då spelar dom där 7000 kronorna ingen roll.