bambi

Gröna Lund - ett besök fylld av skratt och skrik

Glad Valborgsmässoafton vänner! Veckomenyn kommer imorgon istället, då det är som ”söndag” då och det är inför den kommande veckan.

Ni som följer mig på Instagram såg att vi var på Gröna Lund igår. Det var en riktigt mysig familjeutflykt.

 
Jag var inbjuden dit av Coca-Cola Store, som har öppnat på Grönan. Det är den första i Skandinavien och man kan köpa Coca-Cola prylar men också förstås läsk. Det finns över 100 olika smaker att välja mellan, man kan även få en version som är som slush men med kolsyra. Jag har alltid gillat Cola och testade Cola Zero med körsbärssmak. Riktigt gott faktiskt!
 
 
Igår var ju premiär för säsongen och också då premiär för den nya åkattraktionen Ikaros. Ni ser den här nedför, det är den med solen på toppen. Det är lite som fritt fall, men man hänger rakt ner mot marken när man faller i 90 km/h. Det var inget som jag kände mig sugen på att testa… faktiskt inte alls!
 
 
När jag var yngre så åkte jag typ allt, Fritt Fall och alla möjliga ber- och dalbanor men idag känner jag att jag nöjer mig med lite ”snällare” åkattraktioner.
 
 

Zack och Leah älskar Slänggungan och åker alltid den om och om igen.

Vi åkte även Kvasten, som jag tror var barnens favorit. Den är rätt så ”snäll” och åker inte allt för fort. Men den första som vi åkte var Vilda Musen, som har en längdgräns på 120 cm. Jag trodde inte att det skulle vara några problem nu när barnen är 9 och 7 år gamla. Men oj, va dom skrek och var rädda. Speciellt Leah som tyckte den inte alls var rolig (och hon brukar vara den som är modigast av dom två när det gäller åkattraktioner). När vi kom ner och tittade på bilderna som tas när man åker, så såg båda barnen helt skräckslagna ut och Leah skriker på bilden.

Så vi åkte inte Vilda Musen något mer efter det.

 
Det fick bli Lustiga Huset istället. Det är ju betydligt ”snällare”. Vi stod i kön och tittade på alla – vuxna – som inte kunde ta sig upp för dom där trapporna som åker uppåt och neråt. Zack sa att han förstod hur man skulle göra och han skulle minsann klara det. Men sen när det väl var dags var det inte lika lätt….
 
 

Vi avslutade dagen med Kärlekstunneln innan vi åkte hemåt igen. Vi var rätt frusna efter att ha varit ute i flera timmar. Det var ändå 12 grader, men det blåser också en hel del där vid vattnet. Idag känner sig Zack lite förkyld, kanske utlöstes det när han blev så kall igår, så vi får se hur det blir med majbrasa och allt ikväll.

Hoppas att ni får en fin valborgsmässoafton!