bambi

Allergisk mot ananas


Fredagsmys blev det med extra söt färsk ananas. Jag har alltid trott att jag var allergisk mot ananas. Detta beror på att jag åt en massa ananas när jag var liten och så började det klia en massa på tungan. Jag berättade detta för min mamma som då sa "ja, men då är du nog allergisk mot ananas".

Sen när jag blev ihop med sambon och berättade att jag var allergisk mot ananas, men ingenting annat så tyckte han att det var lite konstigt. Men jag berättade att det kliade på tungan om jag åt en massa, så jag hade inte ätit ananas på över 10 år. Då berättade sambon att det kliar på tungan på alla om man äter mycket ananas.... så jag var nog inte allergisk ändå... men när man är liten så tror man ju att ens mamma vet allt... så jag trodde på henne!

Så nu köper jag färsk ananas nästan en gång i veckan, det är ju så gott! Jag har saknat det så!!
#1 - mamma

Hihi, jaa! Det är jättedumt med annanas; så himla gott men det kan göra så ont!

Själv brukar jag få sårmun och det spricker i mungiporna, ONT!



I födelsedagspresent så fick jag en Råsaftscentrifug och i den kan jag göra juice på färsk annanas! DET ÄR JÄTTEGOTT! =)

Ha en bra helg! kram

#2 - Skor, och en del av livet

ler Ja annanas är som med kiwi.. det bränner ju oxå på tungan om man äter för många fniss



Trevlig helg!

#3 - anna ♥ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ♥

Ja ananas är ju så gott! Jag saknar den färska som vi åt när vi var i Thailand. Den var helt gudomlig!

#4 - MariaMartina - ny på både foto och bloggande

Ananas är bästa frukten!

Har du förresten smakat ananas med lite salt på? Jättegott, tro det eller ej! När jag var i Thailand sist fick jag smaka det, och var riktigt skeptisk till en början.. Men ack så fel jag hade! Prova gärna, och berätta vad du tycker ;)

#5 - Frida

Javisst tror man vad man får höra när man är liten och speciellt av sina föräldrar.

Man ska kunna få ut en bebis genom att äta massa färsk ananas, så det försökte jag med, dottern som då var 21 månader hjälpte mig och äta, hon åt tills hon storgrät och vi fick ta bort fatet med ananas(gjorde rätt ont i min mun ockå). Stackars liten.

Skönt för dig att äntligen få äta ananas igen, för det är så gott.

#6 - Rebeccas.se

Där ser man! Mådde faktiskt fysiskt illa när jag läste ditt inlägg, för om det är något jag verkligen avskyr, så är det ananas. Det var ett av tecknen på att vi väntade vår lilla "hoppsan" Tobias, jag gick och kräktes när jag gjorde ananaspuré till Alicia. :D

#7 - GI-Malin

Av samma anledning, min mammas gissningar, har jag inte ätit jordgubbar på 30 år. Tills jag gjorde ett allergitest och inte alls var allergisk helt plötsligt...Första sommaren m jordgubbar...mmmmm

#8 - Nina

Ha ha förlåt,kanske inte så kul. Men kunde inte låta bli att skratta lite.

Det kliar på min tunga med när jag äter anans. Och nötter. Och kiwi.

Tummen upp för sambon!