
500-600 gr grytbitar
2 gula lökar
2 morötter
5 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1 msk tomatpuré
3 msk kalvfond (eller buljong)
maizena
ca 7 dl vatten
Tillbehör:
Kokt potatis
Inlagda rödbetor
1. Bryn köttet i smör. Hacka lök och fräs tillsammans med köttet.
2. Tillsätt lagerblad, kryddpepparkorn och tomatpuré.
3. Täck med vatten, ca 7 dl. Tillsätt fond och låt puttra på svag värme ca 60-80 minutter och tills köttet känns mört.
4. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Lägg ner dom när ca 10 min av koktiden återstår.
5. Red med maizena tills skyn blir lätt simmig. Rör om och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!!