bambi

Mitt semestertips

När jag reser någonstans så vill jag gärna svepas med av omgivningen. Känna den i mina ådror. Känna doften av årtusenden av kultur och traditioner. Det resmålet som jag fått den känslan i hela kroppen av är Venedig. Dit borde verkligen alla åka någon gång i livet!



Där kan man uppleva kärlekens innersta natur, man kan bli starkt troende och man kan uppleva italienarnas stora karneval då alla går runt i vackra ansiktsmasker.




Även fast Venedig inte är så stort så är det inga problem att gå runt där i många timmar och titta på alla vackra byggnader med otroligt mycket historia, ta en fika i något mysigt café (som förstås ligger i en av dom vackra byggnaderna) eller äta en god äkta italiensk pizza.



En gondolfärd är ett måste när man besöker Venedig. Det går att pruta lite på priset, men det blir ändå en dyr liten tripp men ett minne för livet (tror att vi betalade 500 kronor när vi var där!!). Oftast så sjunger gondoljären något på italienska och man kan luta sig tillbaka och njuta av utsikten. En gondolfärd brukar ta en halvtimme ungefär. En gondolfärd i skymningen rekommenderas!



Man behöver aldrig ha tråkigt när man är Venedig, men om är sugen på lite mer sol och bad så kan man enkelt ta en båttaxi till vackra Lido de Jesolo. Rekommenderas!

Det finns otaliga kyrkor och museer i Venedig. Man hör hur man utbrister "åh" och "ah" över alla anrika föremål som finns överallt. Ibland blir det till och med ett skratt eller två...

 



Har ni varit i Venedig? Vad tyckte ni om staden?

#1 - Emmy - Ymes

hejhej! va fin blogg du har

Just nu har jag en utlottning på min blogg och det hade varit kul om du ville delta

Du kan vinna ett jätte fint smycke och det är helt gratis att vara med



http://ymes.blogg.se/2011/june/utlottning-nr-1.html

#2 - Lisen

Vilka underbara bilder och roliga också! Jag har inte varit i Venedig - än. Men blev bra sugen nu! Hur är prisnivån där?

#3 - Karoliina - med K och två i.

vi åkte förbi venedig i all hast, tyvärr, en sommar när vi gjorde europa under en vecka, mysig stad!

men hutlöst dyr!

vi kom på kvällen så nästan hela stan var tom, riktigt härligt att bara strosa omkring utan att behöva trängas med andra turister :)

#4 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Älskar Venedig. dyrt. Men värt det.

#5 - Anneli

Anmäl dig till Dagens Blogg!:D

Jag lottar ut 4 nya vinnare imorrn!:)

http://anneliih.blogg.se/2011/june/torsdag-dagens-blogg-4.html#comment

#6 - Marie S

Ja, jag har varit där dock var jag inte mer än 19 år och uppskattade inte på det viset. Med andra ord borde jag åka dit igen =)

#7 - Rosita

Ljuvligt! Vill! Men sannolikheten minskar när ska ha tre barn med (nästa tu man hand-resa, 40-årspresent, med maken går till New York) ... Har ni rest utomlands med era barn, var har resan gått då i så fall? Vi har ungefär lika tätt som er mellan barnen, och en sladdis på det. Blev lite "friare" i resandet sista åren med döttrarna men har fått tänka om lite med bebis med på semestrarna igen.



Lillebrors tredje utlandsresa (snart!), efter Thailand och Gran Canaria, blir dock lite mer utsvävande än de tidigare. "Tema" för resan är: tre veckor, tre barn (varav en 10 mån. bebis), tre resmål.



Det är också mitt resetips - familjevänligt med lite tvist!

;-)

Hälsningar Rosita

Kika gärna in på min blogg

#8 - Emelie och lilla familjen

Jag måste säga att jag var besviken på Venedig när vi var där för nio år sedan. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det var jag inte uppskattade. Kändes mest trångt och mörkt i alla gränder, och torget var ju bara fullt av duvor (med tillhörande avföring). Tant-klädesbutiker och märkeskläder, en och annan maskeradbutik men inget för en (då) 17-åring att shoppa.

Kanske skulle det vara annorlunda om man åkte nu, men jag föredrar nog ändå många andra fina Italienska städer framför Venedig.

#9 - Anonym

Jag har varit i Venedig 2gånger och jag ÄLSKAR DET! Mste dit en gång till innan staden sjunker...

#10 - Monica GH

En jättefin sida om Venedig, har aldrig varit där. Men kan hoppas på en resa till Italien.