

jag vet att det finns sådana böcker på biblioteket, både om skilda föräldrar, barn som flyttar varannan vecka och om barn som är adopterade. vet dock inte vad de heter, men jag bläddrade i några av dem för ett tag sedan. Men jag håller med om att det behövs mer!
Boken "de glömda barnen", hur stor kapitel bok är den och för vilken ålder passar den tror du? Jag är lärare i en åk 3 och söker med ljus och lykta efter bra högläsningsböcker!
Jag älskar boken "Min familj" av Anna-Clara Tidholm, där olika barn presenterar sina familjer, och allas ser väldigt olika ut, allt ifrån inga föräldrar, till separerade föräldrar, till många föräldrar!
När jag ändå rekommenderar den boken vill jag även slå ett kast för OLIKA förlag, som inte bara arbetar genusfrämjande, utan har väldigt fokus på att alla är OLIKA i allmänhet, långa, korta, smala, arga, glada, mörka, ljusa osv..
Vill även rekommendera Stina Wirséns "Vem?"-böcker när vi pratar genusfrämjande barnböcker. Böckerna riktar sig till de minsta barnen. I hennes nya bok "Vem är var?" går kompisarna hem till varandra, och där ser familjekonstallationerna lite olika ut.
Alfons! Han bor väl bara med sin pappa? :)
Tänkte också på Alfons Åberg för han verkar bo med sin pappa har inte sett någon mamma där.
En gammal goding, Nu ska det bli andra bullar. Ensamstående (?) Helena och dottern Nina. Ja, så Alfons förstås.
Vi har en bok som heter "Malins mamma gifter sig med Lisa" av Annette Lundborg och Mimmi Tollerup-Grkovic! Och vad den handlar om kan man ju gissa ;-)
Hej
Har oxå letat länge efter sådana barnböcker, men finner inga. Håller på att klura på en sj faktiskt.
Kram
Tack för din värmande kommentar
Else-Marie och Småpapporna!
Här hittade jag en artikel från Svd(visserligen några år gammal men många av bäckerna går ju fortfarande att få tag i) där de skriver just om separerade föräldrar i barnböcker:
http://www.svd.se/kultur/skilsmassans-vardag-skildras-i-barnbocker_472783.svd
Och här tips på barnböcker från RFSL:
http://www.rfsl.se/?p=5560