bambi

Recept på vispad grädde
Tänk er att jag skulle publicera ett recept här på bloggen på vispad grädde. Ja, bara enkel vispad grädde. Ni skulle nog tro att jag hade ramlat och slagit i huvudet eller nåt. 
 
Men när jag surfade runt bland amerikanska matbloggar (vilket jag gör rätt så ofta) så hittade jag just det. Recept på vispad grädde.... jag kunde inte hålla mig för skratt!
 
Ännu roligare var det att läsa kommentarerna som säger "åh, tack för recepet", "detta ska jag absolut prova"...osv. Haha, men man får tänka på att i stort sett alla köper och använder sprutgrädde där borta... men lite roligt var det faktiskt  ;)
 
Inlägget hittar ni här.
 
#1 - Lola

Hohojaja, Katarina (Kattakvack) skrev också om det, de är ju allt för roliga de där amerikanerna :)

Svar: Jaha, gjorde hon? Ja, dom har ju lite andra vanor där borta!
bambi

#2 - Karoliina - med K och två i

Hahaha! HAHAHA! Ååh, ibland alltså...:)
Tur man kan få morgonens skratt av något så simpelt som vispad grädde :)

#3 - Margrethe

Jeg trodde det var en spøk jeg, hahaha, herlig!!!

Litt som når du fortalte om bernaisesausen:-)

Mvh Margrethe

#4 - Anna

Hahaha!!!

#5 - Teskedsmamman

Det är skrämmande hur overksamma amerikanarna är i köket! Framför allt är det väldigt skrämmande att många amerikanare inte har råd att köpa näringsrik och färsk mat utan är hänvisade till kolhydratstinna färdigprodukter .
Det FINNS en anledning till att amerikanarna är feta, de kan inte laga mat...

*ok då, lite fördomssfull kanske men med en hel del amerikansk kontakt i bagaget tror jag inte att jag är helt fel ute.*

#6 - Malin S

Hahaha.. Humor det ;) Här är det ju typ vardag att vispa grädde ;)

#7 - Malin S

Hahaha.. Humor det ;) Här är det ju typ vardag att vispa grädde ;)

#8 - Victoria

Jag var i och för sig bara 13 eller 14 år men jag ringde min mamma en gång och frågade "hur vattnet bar sig åt när det kokade". För jag skulle göra varmkorv och mamma hade sagt till mig att inte låta det koka så länge att korven sprack. Så när jag såg bubblorna börja stiga kände jag mig lite osäker på om det kokade eller inte ännu.

#9 - Pernilla

haha, det är ju egentligen tragiskt, men så tragiskt så det blir kul :)

påminner om när jag såg på rachael ray en gång och hon berättade för publiken att potatis inte behöver vara onyttigt, för man kan KOKA potatis och ha som tillbehör till mat och då är det inte alls fett. man bara... "WOOOW!!" publiken blev helt lyrisk kan jag tillägga.

#10 - Katta kvack

Ja men jösses, visst är det roligt. Skrattade högt när jag läste det hos ABM.

#11 - Lola

Ser ni i efterhand att man lätt kan misstolka det jag skrev först, var absolut inte riktat som kritik (om du ens tänkte så) :)

Svar: Jaha, nej, jag tog det inte alls som kritik! :)
bambi

#12 - Mårtenssons kök

ja, man ska aldrig sluta förvåna sej... kanske tid att lägga ut ett recept i vårt kök på hur man kokar tevatten...

#13 - emma sofie

Haha helt otroligt!

#14 - emma sofie

Haha helt otroligt!

#15 - Lisa

Likadant i Storbritannien, där köper de färdigvispad grädde som kommer i burk- som creme fraiche gör här. De tycker att jag är konstig som vispar grädden själv, helt i onödan, dessutom ibland m vanlig handvisp, inte elvisp- det går ju ändå så fort.
En gång skulle vi till min amerikanska väninna som pratar om hur mycket hon bakar, ojoj hon älskar att baka. Jag hade med kladdkaka och grädde som jag behövde vispa. Men hon och maken ägde ingen visp! Så jag fick improvisera m mixerstaven.
För mig, som verkligen inte bakar ofta el lagar fancy mat var det jättekonstigt att de inte hade nån visp. Bakar man mycket (och även annars) känns visp som en självklarhet i köket. Men jag tror att hon oftast använder färdiga kakmixer i sann amerikansk anda. Sen dess tar jag med mig egen visp om jag kommer att behöva vispa...

Svar: Ja, men så var det när jag hälsade på min syster i USA. Alla sa att hon var så duktig på att baka och att hon bakade så mycket och då visade det sig att hon bakade ifrån mix medan alla andra köper färdiga bakverk (som är så billigt där).
bambi

#16 - Lisa

Likadant i Storbritannien, där köper de färdigvispad grädde som kommer i burk- som creme fraiche gör här. De tycker att jag är konstig som vispar grädden själv, helt i onödan, dessutom ibland m vanlig handvisp, inte elvisp- det går ju ändå så fort.
En gång skulle vi till min amerikanska väninna som pratar om hur mycket hon bakar, ojoj hon älskar att baka. Jag hade med kladdkaka och grädde som jag behövde vispa. Men hon och maken ägde ingen visp! Så jag fick improvisera m mixerstaven.
För mig, som verkligen inte bakar ofta el lagar fancy mat var det jättekonstigt att de inte hade nån visp. Bakar man mycket (och även annars) känns visp som en självklarhet i köket. Men jag tror att hon oftast använder färdiga kakmixer i sann amerikansk anda. Sen dess tar jag med mig egen visp om jag kommer att behöva vispa...