

Hohojaja, Katarina (Kattakvack) skrev också om det, de är ju allt för roliga de där amerikanerna :)
Hahaha! HAHAHA! Ååh, ibland alltså...:)
Tur man kan få morgonens skratt av något så simpelt som vispad grädde :)
Jeg trodde det var en spøk jeg, hahaha, herlig!!!
Litt som når du fortalte om bernaisesausen:-)
Mvh Margrethe
Det är skrämmande hur overksamma amerikanarna är i köket! Framför allt är det väldigt skrämmande att många amerikanare inte har råd att köpa näringsrik och färsk mat utan är hänvisade till kolhydratstinna färdigprodukter .
Det FINNS en anledning till att amerikanarna är feta, de kan inte laga mat...
*ok då, lite fördomssfull kanske men med en hel del amerikansk kontakt i bagaget tror jag inte att jag är helt fel ute.*
Jag var i och för sig bara 13 eller 14 år men jag ringde min mamma en gång och frågade "hur vattnet bar sig åt när det kokade". För jag skulle göra varmkorv och mamma hade sagt till mig att inte låta det koka så länge att korven sprack. Så när jag såg bubblorna börja stiga kände jag mig lite osäker på om det kokade eller inte ännu.
haha, det är ju egentligen tragiskt, men så tragiskt så det blir kul :)
påminner om när jag såg på rachael ray en gång och hon berättade för publiken att potatis inte behöver vara onyttigt, för man kan KOKA potatis och ha som tillbehör till mat och då är det inte alls fett. man bara... "WOOOW!!" publiken blev helt lyrisk kan jag tillägga.
Ser ni i efterhand att man lätt kan misstolka det jag skrev först, var absolut inte riktat som kritik (om du ens tänkte så) :)
ja, man ska aldrig sluta förvåna sej... kanske tid att lägga ut ett recept i vårt kök på hur man kokar tevatten...
Likadant i Storbritannien, där köper de färdigvispad grädde som kommer i burk- som creme fraiche gör här. De tycker att jag är konstig som vispar grädden själv, helt i onödan, dessutom ibland m vanlig handvisp, inte elvisp- det går ju ändå så fort.
En gång skulle vi till min amerikanska väninna som pratar om hur mycket hon bakar, ojoj hon älskar att baka. Jag hade med kladdkaka och grädde som jag behövde vispa. Men hon och maken ägde ingen visp! Så jag fick improvisera m mixerstaven.
För mig, som verkligen inte bakar ofta el lagar fancy mat var det jättekonstigt att de inte hade nån visp. Bakar man mycket (och även annars) känns visp som en självklarhet i köket. Men jag tror att hon oftast använder färdiga kakmixer i sann amerikansk anda. Sen dess tar jag med mig egen visp om jag kommer att behöva vispa...
Likadant i Storbritannien, där köper de färdigvispad grädde som kommer i burk- som creme fraiche gör här. De tycker att jag är konstig som vispar grädden själv, helt i onödan, dessutom ibland m vanlig handvisp, inte elvisp- det går ju ändå så fort.
En gång skulle vi till min amerikanska väninna som pratar om hur mycket hon bakar, ojoj hon älskar att baka. Jag hade med kladdkaka och grädde som jag behövde vispa. Men hon och maken ägde ingen visp! Så jag fick improvisera m mixerstaven.
För mig, som verkligen inte bakar ofta el lagar fancy mat var det jättekonstigt att de inte hade nån visp. Bakar man mycket (och även annars) känns visp som en självklarhet i köket. Men jag tror att hon oftast använder färdiga kakmixer i sann amerikansk anda. Sen dess tar jag med mig egen visp om jag kommer att behöva vispa...