Själva kakan är väldigt toppig och fluffig vilket gör att man inte behöver lika mycket frosting ovanpå (det är inte alla som gillar så mycket frosting).
Någon önskade att jag skulle göra en videoblogg där jag visar hur jag gör när jag spritsar frosting och det lovar jag att göra nästa gång jag bakar cupcakes med frosting som jag spritsar på!

75 g smör, rumstempererat
3 dl socker
3 3/4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
2 ägg
2 1/4 dl mjölk
3 msk kakao
½ tsk vaniljessens (alt. 1 tsk vaniljsocker)
Chokladfrosting
3 dl florsocker
1 dl kakao
75 g smör, rumstempererat
1/4 dl mjölk
Vaniljfrosting
4 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
75 g smör, rumstempererat
1/4 dl standardmjölk
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Vispa ihop smör, socker, mjöl, bakpulver, salt, ägg och mjölk till en jämn smet.
3. Häll hälften av smeten i en annan skål. Till sätt kakaon i en av smetarna och vaniljessens i den andra. Vispa ihop smetarna.
4. Fördela chokladsmeten jämnt i 12 formar.
5. Klicka sedan i vaniljsmeten ovanpå chokladsmeten. Ta en kniv och rör om lite tills det blir en liten virvel i varje form.
6. Grädda i ca 25 minuter.

7. Gör sedan frostingarna. Vispa ihop ingredienserna i varsin skål tills frostingen är riktigt fluffig (gärna 5 minuter).

8. När cupcaksen har svalnat så brer du på först chokladfrostingen (ca 1-2 msk) och sedan vaniljfrostingen. Gör en liten virvel i slutet.

P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det :)