
Vad sägs om vaniljpäronsalsa, rostade nötter med honung och gurka i senapsdressing? Supergott till ostbrickan! Spännande smaker som gifter sig bra med olika ostsorter. Jag fick hem ett bud igår med Castellos nya ostar så det blev lite fredagsmys med ostbricka igår.
Recepten på tillbehören är framtagna av Roland Persson som tidigare har vunnit årets kock. Om ni bara ska testa ett recept så måste ni testa vaniljpäronsalsan, MY GOD så gott! Speciellt till ost!! Även dom rostade nötterna med honung var sååååå goda och gurka i senapsdressingen hade en mild senapssmak - mycket gott!

Vaniljpäronsalsa
2 dl vitt vin
1 dl honung
½ dl gula russin
1 vaniljstång
4 fasta päron
1. Häll vinet i en kastrull. Tillsätt honung och russin.
2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg allt i en kastrull. Koka upp och låt koka ett par minuter.
3. Skala och skär päronen i tärningar. Vänd ner päronen och låt koka tills päronen är mjuka och nästan all vätska är borta. Låt kallna.

Rostade nötter med honung
50 g sötmandel
50 g hasselnötter
50 g valnötter
50 g cashewnötter
50 g smör
2 dl honung
1. Rosta alla nötter i en torr stekpanna. Lägg sedan över dom på ett fat.
2. Låt smör och honung smälta ihop i stekpannan. Vänd ner nötterna, låt koka 1-2 minuter.

Gurka i senapsdressing
1 gurka
½ dl kallpressad rapsolja
1 msk vit balsamvinäger
2 tsk senapsfrön
1 msk fransk senap
2 krm salt
1. Skala och dela gurkan på längden. Tag ur kärnorna och skär gurkan i 1 cm breda skivor.
2. Rör ihop rapsolja, vinäger, senapsfrön, senap och salt. Vänd ner gurkan.

Dom nya ostarna från Castello är från alperna! Dom tre sorterna Weissbier, Classic och Hirten tillverkas med mjölk från kor som lever på alpbete på över 800 meters höjd vilket ger osten dess unika smak.
Ostarna var riktigt goda måste jag säga och mina favoriter är Classic och Hirten.
P.S. Ni har väl inte missat BAMBIS OSTGUIDE ?!? Ett måste för alla ost-älskare!!!