
200 g smör
4 dl strösocker
1 paket saffran
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl
½ dl mjölk
Glasyr
3 dl florsocker
50 g smält smör
2 msk vaniljsocker
4 msk kakao
2 msk kaffe
1. Smöra och bröa en långpanna. Dela äggen och lägg vitorna i en skål. Spara gulorna i en annan skål.
2. Vispa smör och socker vitt och pösigt, tillsätt gulorna en i taget och sedan den stötta saffranen, vispa allt väl.
3. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner blandningen i smeten, växelvis med mjölken.
4. Vispa vitorna till toppigt skum och vänd ner dom i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 35 min.
5. Låt kakan svalna. Blanda under tiden glasyren och låt den stelna lite innan den breds över kakan.
