

Om det inte är något speciellt jag ska baka (att jag måste till affären och köpa ingredienser) så blir det margarin. För det har jag alltid hemma i vanliga fall.
Men det är stor skillnad på margarin och margarin, köper jag ett billigare så märks det direkt. Då behöver man inte en kaka av varje för att känna att margarinkakan inte smakar ett dugg. =)
Jag använder aldrig margarinet överhuvudtaget. Räcker att läsa hur det framställs för att jag ska få kväljningar.
om jag skulle få för mig att baka så smör. Håller med Anna_carin margarin är inget man vill stoppa i sig precis.
Förr hade jag valt margarin, men numera bakar jag alltid med smör. Det blir verkligen mkt godare!
Smör använder jag alltid till bakning hemma, men till att steka mat blir det flytande margarin :)

Här hemma används smör. Margarin är totalförbjudet här hemma och kommer inte in i våran lägenhet.
Det beror lite på vad jag ska baka. Mördegskakor å småkakor blir ju bäst med smör, liksom mycket annat. Men ska man slänga ihop lite negerbollar duger det med margarin tycker jag. Smör är ju ganska dyrt och jag som bakar mycket skulle nog göra pk om jag hade riktigt smör i allt... ;)
Fästmannen bakade sockerkaka igår kväll och då vi varken hade det ena eller andra blev det rapsolja istället! Funkade utmärkt och smakade likaså :)
Smör till allt. Och då ska det helst vara Ålandssmör, ett silverfärgat paket som säljs bland annat på IcaMaxi i Nacka och på Kajsa Warg ( på Kajsa är det väl 25% dyrare dock...)
På Ica kostar det som "vanligt" smör. Testa, jag tror att även ni kommer känna skillnaden.
SMÖÖÖÖR! Använder aldrig margarin över huvud taget.
Dock sägs det att margarin ska användas av kakor som ska ligga framme och att de har bättre hållbarhet. Det säger ju säg själv att det är mer processat skit i margarin.
Jag använder ALLTID smör, nu har vi dock kommit fram till att min dotter är laktosintolerant så vet inte hur det smöret är, vet du ngt om hur det är att baka med laktosfritt?

Smör! Alltid smör om jag inte bakar till mjölkallergiker. Då blir det mjölkfritt margarin. Har testat snickerskladdkakan nu och det blev snabbt en favorit här hemma!
Här kommer inte heller margarin innanför ytterdörren! Endast smör, både till bakning och matlagning. Jag tycker margarin känns sunkigt, för att inte tala om den flytande stekvarianten.. urk.

Jag har nog alltid trott att det var samma sak, inte förstått att något är bättre än det andra, med med tanke på kommentarerna här verkar Margarin vara lite av en dödssynd?
Smör! Margarin är förbjudet, det finns så mycket skräp i det och jag försöker att tänka på vad vi får i oss. :)
ALLTID smör. Fy katten för margarin. Va nog tio år sedan jag köpte margarin.
Alltid smör! Margarin har jag inte köpt på massvis med år.
Några pratar om laktosfria varianter tex "johanna med tyra o otto" Det finns laktosfritt riktigt smör! Kostar lite mer, men jag brukar köpa det när jag ska baka till laktosintoleranta. Även Bregott finns som laktosfritt!
Aldrig margarin! Oftast blir det smör, men om det ska bakas till mjölkallergiker (alltså mjölkfritt, inte laktosfritt) så använder jag kokosolja. Funkar utmärkt och man slipper margarinet.
Vi anänder inte margarin till nånting.. jag tycker att det är gift för kroppen. Smör är grädde och salt.. vad är margarin?? Inte ett dugg naturligt iaf.. så ja, för oss är det bara smör som gäller.
Här hemma använder vi alltid smör till allt. Mumsigt som bara den på smörgåsarna tycker jag också. Kul och intressant att få prova dom båda kakorna efter varandra, eftersom att det då är mycket enklare att känna skillnaden på dom båda.
Här bakar jag allt laktosfritt :) Har faktiskt aldrigt tänkt på om det är skillnad :) Måste testa!!
Alltid smör, oavsett vad det blir för nått, inte heller flytande margarin eller så.. alltid smör, precis samma grund som Ann-Catrin skrev.
Eftersom jag alltid försöker satsa på ren mat med bra råvoror - aldrig någonsin margarin!