bambi

Min nya leksak + julklappstips till bokmalen!
 
Förra veckan fick jag hem en läsplatta från Sony för att recensera den! Det är allra första gången som jag testar en läsplatta och det är rätt så ovant i början. Först tänker jag att jag ska kunna läsa på den i mörkret, men nej, den lyser ju inte som en vanlig surfplatta eller mobiltelefon så man måste ju faktiskt ha lampan tänd (precis som när man läser en bok). Men det är ju just den speciella skärmen som gör att den är så bekväm att använda.
 
Fler fördelar är ju att den inte väger någonting, nå ja 200 gram, men vad är det egentligen... ett äpple? Superlätt är den i allafall och ultratunn, så den tar verkligen ingen plats - STORT plus!
 
Maken min tycker ju om att läsa dyra sci-fi böcker på engelska från sci-fi bokhandeln. Dessa kostar alltid minst 150-200 kronor, men så kollade jag in dessa som e-bok och laddade hem nästa boken i serien han läser från en amerikansk site - kostade bara 45 kronor!! Då passade jag även på att ladda hem Brave New World, som är en sån där klassisker som jag känner att jag måste ha läst som engelsklärare. Så vi fick två böcker för 90 kronor och man fick dom på direkten. Inga leveranstider eller att man måste åka till Gamla Stan under specifika öppettider (som till sci-fi bokhandeln). 
 
Massor med plus från mig gällande Sony läsplattan alltså!  
#1 - Ch

Läser ibland på mobilen, och har funderat på läsplatta, men inget är ju bättre än att öppna en helt ny bok och att sedan få rada upp dem i bokhyllan! Lite för bokfrälst ;) Drömmen är att ha ett helt rum med böcker i framtida hus/lägenhet, som ett eget litet bibliotek =)

#2 - Anonym

Kalla mig traditionell men jag gillar riktiga böcker. Att stirra på en skärm och strålas blir rätt tröttsamt...

#3 - LILITH - Boktokig mamma med borderline

Det är underbart med en läsplatta, jag har alltid min i väskan. Sen att just det märket inte var det bästa är en annan sak. Min ligger alltid i väskan så jag har den med mig när jag är ute och åker. På den läser jag såna böcker som jag vill läsa, men inte har lust att köpa så det är låneböcker. Hemma är det "riktiga" böcker som gäller.

#4 - Tant Skarp

Jag älskar min läsplatta, och då har jag varit en riktig boknörd. Har en Sigmatek, och har inga problem med att läsa i mörker, skärmen lyser (speciellt ljus) och det går att ställa in ljusstyrkan. Rekommenderar elib, gå in på ditt biblioteks hemsida så kan du låna böcker direkt.