bambi

Mexikanska enchiladas och hemmagjord tacokrydda!
God morgon! Här kommer ett litet middagstips! Detta åt vi till middag igår och det blev såååå gott! Jag brukar ibland  använda "egna" kryddor istället för färdigblandad tacokrydda (som är rätt så dyrt när man jämför). Huvudingrediensen i tacokrydda är spiskummin och sen ser ni här nedanför ungefär vad jag brukar ha i istället för tacokrydda. Enjoy!
 

 
500 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 tsk socker
1 tsk salt
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 liten burk tacosås
5-6 cocktailtomater
2 dl riven ost
6 stora tortillabröd
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka lök och vitlök och stek lite lätt innan du har i köttfärsen. 
3. När köttfärsen är genomstekt så har du i spiskummin, paprikapulver, oregano, socker, salt och vatten. Låt allt koka ihop.
4. Blanda ihop creme fraiche och tacosåsen. Ta bort stekpannan från värmen och ha i hälften av cremefraiche-blandningen.
5. Ha på lite av köttfärsblandningen på varje tortillabröd och rulla ihop. Lägg i en ugnssäker form med skarven nedåt. Häll på resten av cremefraiche-blandningen.
6. Dela cocktailtomaterna i fjärdedelar och ha på. Strö till sist på osten och gratinera i ugnen i 20-23 minuter. Servera med en sallad!
 
#1 - Fia

Ååå så gott det såg ut!

#2 - Sandra S

Vi gör också enchiladas men steker köttfärs tillsammans med crème fraiche paprika & chili. Snabbt och enkelt! :)

#3 - Heidi

Hej Bambi!
Det var första gången jag åt det här - och guuuuud vad gott! Jag döööör!! =) Jag gjorde om litegranna, och har kopierat en hel del från dig in på min blogg (publiceras ca 19 idag på bloggen) Hoppas det är okej - jag har såklart länkat till dig flera gånger om! Ha en jättebra helg! Kramar

Svar: Toppen! Tack :)
bambi