Jordgubbar hör verkligen sommaren till och denna paj smakar verkligen SOMMAR. Nu känns det nästan som höst här i Stockholm så vi behöver verkligen en extra dos sommarkänsla så då är denna paj perfekt. Baka denna underbara paj och känn hur doften av jordgubbar och vanilj sprider sig i ditt hem (den är värd att baka enbart för doftens skull)!

ca 500 g jordgubbar
1/4 dl socker
1/4 dl mjöl
4 tsk vaniljextrakt
Topping:
1½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
75 g kallt smör
50 g mandelflarn
½ dl socker
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Rensa jordgubbarna och lägg dom i en pajform. Strö över socker, mjöl och vaniljextrakt. Skaka om formen lite så att allt fördelar sig jämnt.
3. Blanda mjöl, bakpulver och smör i en bunke med fingertopparna tills det blir som ett fint "grus". Rör ner mandelflarn och socker med en gaffel.
4. Fördela toppingen jämnt över jordgubbarna. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt pajen stå i minst 10 minuter innan servering.
2. Rensa jordgubbarna och lägg dom i en pajform. Strö över socker, mjöl och vaniljextrakt. Skaka om formen lite så att allt fördelar sig jämnt.
3. Blanda mjöl, bakpulver och smör i en bunke med fingertopparna tills det blir som ett fint "grus". Rör ner mandelflarn och socker med en gaffel.
4. Fördela toppingen jämnt över jordgubbarna. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt pajen stå i minst 10 minuter innan servering.
P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' (eller Facebook) så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det :)