bambi

Farinsocker vs. strösocker
 
Emmi ställde en fråga angående farinsocker. Farinsocker är något jag alltid brukar ha hemma för det används rätt så ofta i amerikanska recept, speciellt amerikanska kakor. 
 
Det smakar faktiskt annorlunda med farinsocker jämfört med vanligt socker. Nån gång när jag inte har haft farinsocker hemma och ersatt det med vanligt strösocker så har jag märkt skillnad på smaken. Farinsocker är inte lika sött som vanligt strösocker och har lite av en karamellsmak. Så jag föredrar farinsocker i vissa bakverk.
 
Det finns även farin strö, som är som strösocker men med farinsocker då  :)
 
Brukar ni använda farinsocker? 
#1 - LILITH - Boktokig mamma med borderline

Ja jag använder det ibland när jag ska baka. Både vanligt farinsocker och så har jag nåt paket med farin stö också ståendes.

#2 - Hondjur

Eh..eh.. använder man inte bara det i Irish Coffee? Haha! Ok, ok.. jag kanske inte bakar sååå mycket! ;)

#3 - Lady Dahmer // postpatriarkal feministfitta

jag har alltid farinsocker när jag bakar kladdkaka! Det är sjukt mycket godare så, men jag har märkt att det där kladdigare farinsockret är bättre än det torrare. (fast det stelnar till en klump i förpackningen tyvärr)

Svar: Ja, man måste ha förpackning helt tätt sluten!
bambi

#4 - Mika

What Lady Dahmer said!! :)

#5 - Anonym

Björksocker (xylitol) brukar jag ta, ser ut som socker och smakar som socker men är bra för tänderna. Super!

Svar: Jaså? Var köper du det?
bambi

#6 - Dolce Bambini

Jo, när jag lagar finsk "mjöd" (sima) har jag använt det.
Obs, inget alkoholmjöd nu, utan en dryck som barn och vuxna oftast dricker runt Valborg med munkar till :-)

#7 - Anonym

Hej, björksocker finns på Coop eller i LCHF butiker på nätet.

#8 - Fina Frun

Jag brukar strö farinsocker på latten - så gott!

#9 - Jenny - mammaliv i Nashville

Bakar alltid kakor med farinsocker! :) mycket godare kakor!

#10 - dianasdrömmar

Absolut, blir ofta mycket godare beroende på kaka förstås kram Diana

#11 - TantMango

Använder hellre farin eller råsocker för det smakar mer. Vitt socker smakar ju bara socker.