bambi

Världens godaste äppelpaj
Här kommer recept på världens godaste äppelpaj. Ni bara måste testa den - fast jag måste varna er för att den är svår att sluta äta. Maken tjatade om den i nån vecka och sen när jag äntligen gjorde den i fredags så ändrade jag receptet lite - och den blev nästan ännu godare än förut!!
 
 
 
2½ dl vetemjöl
2½ dl socker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg
100g smör
hackad sötmandel (valfritt)
6 äpplen

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smörj en form. Smält smöret och låt svalna.
3. Blanda ihop mjöl, socker, salt och bakpulver.
4. Blanda därefter i ett uppvispat ägg och det smälta smöret.
5. Skala och kärna ur äpplena, skär dom i klyftor som lägges i formen.
6. Smula smeten och strö över mandel över varje lager av äpplen men spara det mesta av smeten till det översta lagret. Grädda i ugnen i 40 minuter. Serveras varm med vaniljsås eller glass.
 
 
 
Och om ni inte litar på mig.... så kanske ni litar på meemsan?
 
#1 - Diana DeMarkey - ..LiveYourDreams

Jösses vad gott det där såg ut! Lägg av, nu måste jag springa ner till affären och köpa en paj så vi kan fika lite på jobbet... ååå..

Duktig du är på att baka!

#2 - Tessa

Min paj står i ugnen nu, är så nyfiken på hur den kommer smaka :)

Svar: Åh, hoppas att du gillar den lika mycket som jag! :)
bambi

#3 - Hanna

Herre min gud vad det såg gott ut! Jag har varit sugen på äppelpaj i flera dagar nu. Kanske ska starta semestern med att baka denna. Tack för tipset. :)

#4 - johanna

Denna gjorde jag idag på Petters 1 årskalas och herreminje vad god den var. Dock fick vi inte degen smulig utan mer som ett täcke. Kanske beror på att smöret inte var direkt avsvalnat vad vet jag. Men knäckig blev den och alla käkade enorma mängder. Den blev även suveränt god med glutenfritt!!

Svar: Va härligt att höra! :)
bambi

#5 - Eva

Kanonrecept :) Jag hade i rostade salta mandlar, och då lite mindre salt i smeten och det blev underbart gott :)