bambi

Det där med tandkräm med godissmak
 
 
Det råder delade meningar här hemma angående barnens tandkräm. Barnen vill gärna ha tandkräm med fruktsmak eller jordgubbssmak medan jag tycker att dom kan ha tandkräm med mild mintsmak. Jag tänker att det är bra att dom lär sig att förknippa den vanliga tandkrämssmaken med rent, istället för värsta godissmaken. Känns inte så bra att dom lär sig tycka att godissmak är så det "ska" smaka i munnen.
 
Vi körde på mintsmak i början, men sen nån gång fick dom en med fruktsmak och sen dess går det knappt att byta tillbaka.... Huvudsaken är egentligen att dom borstar tänderna men jag tror också att det är bra att skapa vanor, där dom tycker att den där mintsmaken känns rent och fräscht
 
Hur gör ni? Kör ni med tandkräm med "godissmak"?
#1 - lisette

här hemma har vi aldrig haft problem med att välja tandkräm. Loke (6 år) har helt enkelt själv fått välja bland sorterna det finns så det har varit både mint och frukt här hemma! dessutom har han provat vår starka ibland. När han var mindre var det oxå blandat, har ALLTID funkat bra! =)

#2 - Anonym

Vi kör godissmak. Är inte så petig med så små detaljer och jag tror inte att det påverkar barnen det minsta när de sen blir vuxna och ska ha mintsmak.

#3 - LILITH - Boktokig mamma med borderline

Vi har gått efter vad som är i tandkrämerna, och av de bra har trollen själva fått välja. Så Maja har en som jag tycker smakar godis, och Leo har valt att använda min tandkräm konstigt nog.

#4 - Millan - två små och mamma mu

Det här är ett högaktuellt ämne här hemma. Vi har hela tiden haft tandkrämen med mild mintsmak just för att det kändes bättre inför framtiden på olika sätt. Nu sist köpte jag en tandkräm med en av sonens favoritkaraktär på; Thomas tåget, och den smakade väldigt godisaktigt, som stjärntandkrämen jag hade när jag var liten (och som vi för övrigt ÅT av direkt ur tuben) och sonen hatar den smaken, han gör äcklade miner och vill byta tillbaka till tandkrämen med mintsmak istället. Det måste vara att han borstat i tre år med minten tänker jag..

#5 - På smällen - Emma

När jag var liten tyckte jag att vuxentandkräm gjorde ont på tungan så jag fick sån stjärntandkräm som smakade godis. Men nu har jag ju vanlig minttandkräm så man vänjer sig när det är dags :-)

#6 - EN MÖLNBOBOS LIV - MAMMA TILL MELVIN OCH FELIX

Vi kör den du har på bild och Bamses, tror det är godissmak på båda, men är osäker. Jag har nog bara tagit den tandkräm som stått på hyllan och som är för barn, kanske har någon varit med mint, har ingen aning. Hoppas det inte blir problem sen när det är dags för "vuxentandkräm"

#7 - Lesthis gothworld

Jag hade oftast tandkräm som smakade godis när jag var mindre, men när jag blev äldre tyckte jag det blev för sött och slabbigt, så jag tror nog inte det spelar någon roll faktiskt ^^

#8 - Longevity - en blogg om hälsa

Vi kör ekologisk från Urtekram, den smakar som tandkräm gjorde förr men ungarna gillar den.

#9 - Hanna E

Vi har Bamses med mintsmak, det är barnens val. De gillar den bättre än tandkrämerna med godissmak.

#10 - Sandra - hotnailpolish

Jag själv hade väl frukttandkräm tills jag var 6-7-8, kanske. Sedan varvade jag mellan en frukt och en mint och sedan blev det mint. Det kommer nog naturligt :) Leta efter en minttandkräm med roligare tub annars?

#11 - Emeli

Vi blev rekommenderade av tandläkaren att använda barntandkräm med mintsmak. För det är inte bra för barnen att använda frukttandkrämerna.
Bamse tandkrämen är det mintsmak på och är väldigt mild. Dottern gillar den och det är den hon får välja i butiken ( finns flera figurer) och det är bara någon enstaka gång hon kollat på de andra, men jag har bara sagt att det är Bamse som gäller.

#12 - Nyårsmamman

Här kör vi samma tandkräm allihop. Mintsmak och "vuxentandkräm" både till 4,5-åringen och 1-åringen. Fungerar utmärkt. Jag har inte velat ge dem de där sorterna med godissmak just för att jag varit rädd att de ska vänja sig vid dem. Har aldrig förstått det där med egen tandkräm till barnen faktiskt.

#13 - Tess

Har totalt vägrat köpa annan smak än mint! Tandborstning tycker jag ska kopplas ihop med att man gör rent, inte godisätande :-)

#14 - Ejkej

Jag har inte ens tänkt på att det kunde finnas andra smaker på barntandkrämen, och vi har hela tiden haft bamses som tydligen är mint. Nu senast valde sonen tandkräm med en annan figur på och nu när jag kollar så ser jag ju att det mycket riktigt är fruktsmak. Måste nog prova borsta själv för att se hur den smakar. Nästa gång får han nog välja bland mintsorterna.

#15 - Anna gbg

Ett av barnen har Bamse med mint och han tycker att frukttandkrämen smakar blä, den andre tvärt om! Äldsta sonen är snart 6 år och nu när han tappar tänder har tandläkaren rekommenderat vuxentandkräm i små mängder så vi kämpar på med att introducera det. Vi blandar då frukt med mint och gör en "avvänjning", det går än så länge helt ok.

#16 - dianasdrömmar

Vi kör på mintsmak kram Diana

#17 - Melanie

Hos oss använder barnen Bamses tandkräm ;)

#18 - Nilla

Vi har använt barntandkräm, men det står 2-6 år på tuben och när S fyllde 7 ville hon inte ha den längre, den var för småbarn var hennes kommentar.

#19 - ♥ Tirja ♥

Vi har bamses med mintsmak, sonen fick välja själv och ville då ha en med byggare bob, den hade någon fruktsmak tror jag.
Den fick vi slänga och köpa en bamse igen för han gillade inte alls den med fruktsmak! Ganska skönt faktiskt! ;)

#20 - Emma - mamma till två vildar

Vi kör mintsmak till barnen, vilket har gjort att äldsta sonen nu AVSKYR allt vad mint heter i godis, mat och bakverk för att han tycker det smakar tandkräm! :P

Jag gjorde muffins med päron och mintchoklad en gång, supergoda, men han kunde inte förstå varför jag valt att ha tandkräm i smeten?!

#21 - Maya

När barnen är över 6 år ska man ej använda denna typ av tandkräm o då kan man lätt fasa ut den. Små barn ska ha tandkräm anpassad i ålder för om, smak spelar ingen roll.

#22 - Nea

Finns inte risken att de sväljer tandkräm om den är för "god"? Även om det är små mängder så är väl det inte nyttigt i längden.