bambi

Kvinnor i Egypten
 

En sak som både jag och maken har tänkt på är att det inte är några Egyptiska kvinnor som jobbar här på hotellet. Det är bara män i restaurangen, män som städar, män i butikerna, män som leder vattengympan och män som jobbar i spa:t.

 

Vi pratade med pasta-kocken som berättade att det bara fanns en kvinna som arbetade här på hotellet och hon jobbade med säkerhet.

 

Men även om det är väldigt få Egyptiska kvinnor här så verkar som Egyptiska männen inte alls ha något emot att prata med mig eller så. Det minns jag även från förra gången när jag och maken var i Egypten (detta var långt innan vi hade barn). Men min syster som har varit i Marocko berättade att där så var det en del män som inte ville ta emot pengar från henne och hon hade blivit varnad att man som kvinna inte ska åka taxin ensam. Så känns det inte alls här, här är alla jättetrevliga mot mig.

#1 - dianasdrömmar

Hoppas ni har det mysigt vännen,här bär det av ut i skidbacken idag kram Diana

#2 - Lisa

Inte för att vara den som är dem, men landsbeteckningar stavas inte med versaler om det inte är i början av en mening.

Svar: Jag är lite skadad från engelskan... ;)
bambi

#3 - Lisa

*den som är den* menar jag.

#4 - Amelie

När vi var i Egypten så pratade vi med några egyptiska män om det faktum att vi aldrig såg några kvinnor som arbetade. De berättade då att en riktig egyptisk man försörjer sin fru, det är status att frun inte behöver arbeta. De sa också att egyptiska kvinnor inte vill arbeta, att det är förödmjukande för kvinnor att vara tvungna att jobba.

#5 - Farida

Som Amelie skrev så arbetar sällan kvinnor, eller i storstäder som Alexandria och Kario gör de det. Annars har de oftast en universitets utbildning som de sällan har någon användning för då deras män oftast försörjer dem. Skiljer de sig så får de oftast tillräckligt med pengar för att inte behöva arbeta osv.

Sen att det är män i Marocko som inte tar emot betalning av kvinnor, samma gäller i Egypten på vissa ställen. I turisttäta områden brukar detta dock inte tillämpas eftersom det inte är bra för affärerna så att säga. Men det finns de muslimer som inte rör vid någon av motsatt kön (om man bortser från familj), detta gäller även inom både judendomen och kristendomen. Så om ni skulle åka till Kario t.ex. så skulle ni nog också se det. Kan säga att detta kan vara väldigt förvirrande när man går från barn till kvinna och de män man annars hälsat på med en kram/puss på kind inte ens längre vill ta en i hand. Men bara att acceptera läget, samtalen är lika trevliga som innan.