Oj, va mycket beröm jag fick av våra gäster för denna sås! Och den är egentligen superenkel att göra, sköter sig självt i ugnen och blir såååååååå god!

4 kycklingfiléer
½ kruka salvia
Romanescosås
2 röda paprikor
1 röd chili
3 tomater
2 vitlöksklyftor
100 g cashewnötter
2 msk vitvinsvinäger
1 dl vatten
½ dl olivolja
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skölj och kärna ur paprika och chili. Skär sedan i mindre bitar. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg allt i en ugnform och ringla över lite olivolja, salta och peppra. Rosta sedan i ugnen i ca 20 minuter.
3. Skär några snitt på ovansidan av kycklingen och stick in 3-5 salviablad i varje filé. Salta och peppra. Stek sedan på medelhög värme tills filéerna är genomstekta.
4. Häll vinäger, vatten och olivolja i en kastrull. Ta ut de rostade grönsakerna ur ugnen och lägg dom i kastrullen. Koka upp och mixa till en sås, gärna med en stavmixer. Servera såsen varm till kycklingen och ris.