
Jag fick en utmaning från Kungsörnen och Hela Sverige Bakar att göra samma utmaning som deltagarna denna vecka. Jag kände mig nästan lika stressad som deltagarna tror jag. Det gällde att komma på en god smakkombination och jag hade bara ett dygn på mig (och under det dygnet så skulle jag även klämma in jobb, familj och blogg

Jag tänkte att äppel är perfekt nu på hösten och smakkombinationen äppel och päron är verkligen gott i paj. Sen köpte jag även lite kolor och pekannötter hade jag hemma sen innan.
Jag ville göra en höstig paj så jag plockade fram en utstickare i formen av ett löv och gjorde lite löv runt om (kanske lite svårt att se på bilden).
Pajen blev otroligt god! Vi provsmakade den här hemma igår kväll och sen tog maken med den till jobbet och alla försökspersoner överöste den med beröm. Alltid roligt att höra :)

Pajskal
9 dl Kungsörnens ekologiska vetemjöl
1 tsk salt
1 msk strösocker
330 g kallt smör, tärnat
1 dl kallt vatten
Fyllning
4 äpplen
2 päron
1 dl Kungsörnens ekologiska vetemjöl
2 dl farinsocker
1 dl grovt hackade pekannötter
ca 10 halv-mjuka kolor
1. Mixa mjöl, salt och socker i en matberedare. Tillsätt smör, kör tills smöret i stort sett är helt ihop blandat.
2. Tillsätt vatten och fortsätt mixa tills degen precis går ihop.
3. Dela degen i två delar och lägg varje del i en varsin plastpåse och platta till dom. Lägg i kylen i 30-60 min.

4. Blanda i en stor skål vetemjöl, farinsocker och pekannötter.
5. Skala och skiva äpplen och päron i tunna skivor. Lägg ner i skålen med sockerblandningen och rör om. Ställ in i kylen så länge.
6. Ta ut ena påsen med pajskalet och kavla ut den till ca 30 cm i diameter. Placera den sen över en pajform och tryck till längs botten.

7. Häll sedan i äppelfyllningen i pajformen. Hacka kolorna grovt och strö över fyllningen.
8. Ta sedan ut den andra delen av pajskalet och gör ett valfritt lock av det.

9. Grädda sen pajen i 175 grader i ca 50-55 minuter.

P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det :)