Februari är kärlekens månad. Har ni några planer för Alla Hjärtans Dag? Jag och maken ska åka på kryssning, bara vi två! Jag ser verkligen fram emot det.
För några dagar sen så bakade jag en gudomligt god vit chokladcheesecake. Jag kokade även egen hallonsås för att dekorera den. Jag försökte mig på att göra hjärtan runt om hela, som ett mönster. Vissa blev bra, andra inte lika bra.
Vit choklad och hallon gifter sig så bra. Den vita chokladen som är rätt så söt och sen syrligheten hos hallon. Älskar denna kombo!

150 g digestivekex
75 g smör
1 msk strösocker
1 ½ tsk maizena
3/4 dl vatten
3 ½ dl hallon (frusna eller färska)
340 g philadelphiaost
3/4 dl strösocker
1 ägg
1 äggvita
½ tsk vaniljpulver
1 ½ tsk citronsaft
175 g vit choklad
½ dl vispgrädde
1. Sätt på ugnen på 160 grader.
2. Mixa digestivekex till smulor. Smält smöret och mixa ner det bland smulorna. Tryck ut i en form som är ca 20-21 cm i diameter, även upp på kanterna.
3. Förgrädda digestivebotten i ca 8 minuter.
4. Vispa ihop 1 msk strösocker, maizena och vatten i en liten kastrull. Tillsätt hallonen och koka upp medans du vispar.
5. Låt hallonsåsen småkoka i ca 5 minuter tills den har tjocknat. Häll den sedan genom en sil för att sila bort kärnorna (du kan hjälpa såsen genom att röra runt i silen med en slickepott). Ställ sen såsen åt sidan.
6. Vispa ihop philadelphiaost och strösocker. Tillsätt sedan äggen, vaniljen och citronsaften fortsätt vispa.
7. Smält vit choklad försiktigt tillsammans med vispgrädden och häll i det philadelphiasmeten.




