Det blir mycket besök nu i nya huset så då är det praktiskt att kunna baka något enkelt som det blir mycket utav – som dessa underbart goda hallontrekanter! Om ni har hallonbuskar och fryser in mycket hallon – bokmärk denna!! (Eller ja, annars också…)
Jag älskar hallon, det är nog mitt favoritbär, men denna går förstås att göra med andra bär också. Den gjorde succé igår och alla sa att dessa var supergoda! Ni ville även ha receptet på hallontårtan som jag visade upp igår och det kommer! Måste bara skriva ihop det, så det dyker upp i bloggen om några dagar 🙂

300 g smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
400 g frysta hallon
1 påse mandelspån
1. Värm ugnen till 175 grader. Börja med att smälta smöret i en kastrull. Rör i socker och därefter ett ägg i taget.
2. Arbeta slutligen in vetemjölet och vaniljsockret tills smeten är slät och fin.
3. Täck en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten. Fördela hallon över pannan och strö över mandelspån.
4. Grädda i ugnen i ungefär 40-50 min till kakan har fått en vackert färg. När kakan har svalnat något, skär i trekanter.
