bambi

Potatis- och baconsallad

Här kommer receptet på den underbart goda potatissalladen med bacon som jag gjorde till middagen igår kväll. Den är väldigt enkel att göra och hemligheten är baconet, men inte bara att man ska ha själva baconköttet men också använda sig av baconfettet för att få till så mycket smak som möjligt. Det blir bara nån tesked men då behöver man inte salta potatissalladen och den lilla teskeden lyfter verkligen potatissalladen till nya höjder!

Bacon och potatis är en underbar kombination! Kör baconet i ugnen så har du lite mer kontroll över det, det blir jämnare stekt och ser när det börjar bli klart.

 

ca 900 g potatis
1 pkt bacon
½ dl majonnäs
1 msk dijon senap
5-6 vårlökar
svartpeppar

1. Börja med att koka potatisen så att den är klar. Låt den svalna.
2. Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg ut baconet i en ugnsform (dela på dom så att dom inte ligger på varandra).
3. Stek baconet i ugnen i ca 20 min, tills baconen är lagom krispiga. Spara baconfettet!
4. Blanda majonnäs, senap och baconfettet i en stor skål.
5. Dela den kalla potatisen i fjärdedelar eller åttondedelar (beroende lite på hur stora potatisarna är och hur stora bitar ni föredrar). Ha i det i skålen.
6. Strimla vårlöken fint och ha i skålen. Krydda med lite peppar och blanda om. Klart!