Jag kom på att det var länge sen jag bakade cupcakes. Ett tag blev det ofta cupcakes och jag blev kallad ”cupcakedrottningen” av både läsare och vänner 😉
Nu när jag hade lite dulce de leche hemma efter ha gjort mini-äppelpajerna så tänkte jag att det var ju en utmärkt ingrediens att göra frosting utav! Supergott med kola-smaken tillsammans med choklad. Mumma!

1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 1/4 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
1/4 tsk vaniljessens
Frosting:
100 g smör
5 dl florsocker
2 dl dulce de leche
1. Värm ugnen till 175 grader. (Ta gärna fram smöret en stund innan så det hinner bli rumstempererat.)
2. Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa samma med en elvisp.
3. Vispa ihop mjölk, ägg och vaniljessens. Häll långsamt hälften av mjölkblandningen i mjölblandningen medan du vispar. När alla klumparna har försvunnit så häller du i resten och vispar tills smeten är slät.
4. Skeda upp smeten i formar och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
5. Dags för frostingen! Vispa ihop alla ingredienserna till en fluffig frosting, ca 5 min. Spritsa på cupcaksen när dom har svalnat.

