bambi

Chokladcupcakes med dulce de leche frosting

Jag kom på att det var länge sen jag bakade cupcakes. Ett tag blev det ofta cupcakes och jag blev kallad ”cupcakedrottningen” av både läsare och vänner  😉

Nu när jag hade lite dulce de leche hemma efter ha gjort mini-äppelpajerna så tänkte jag att det var ju en utmärkt ingrediens att göra frosting utav! Supergott med kola-smaken tillsammans med choklad. Mumma!

 

1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 1/4 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
1/4 tsk vaniljessens

Frosting:
100 g smör
5 dl florsocker
2 dl dulce de leche

1. Värm ugnen till 175 grader. (Ta gärna fram smöret en stund innan så det hinner bli rumstempererat.)
2. Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa samma med en elvisp.
3. Vispa ihop mjölk, ägg och vaniljessens. Häll långsamt hälften av mjölkblandningen i mjölblandningen medan du vispar. När alla klumparna har försvunnit så häller du i resten och vispar tills smeten är slät.
4. Skeda upp smeten i formar och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
5. Dags för frostingen! Vispa ihop alla ingredienserna till en fluffig frosting, ca 5 min. Spritsa på cupcaksen när dom har svalnat.