bambi

Godaste italienska pastan - Ziti!
Mums! Ziti måste göras snart igen här hemma! Jag älskade dom små ”köttbullarna” som man gjorde utav salsiccian. Dom var otroligt goda och lyfte verkligen hela rätten, med den krämiga mascarponen och mozarellan.
 
 
1 pkt pasta
300 g salsiccia
1 gul lök
2 brk körbärstomater
1 msk strösocker
1 tsk salt
1 ½ dl parmesan, riven
1 brk mascarpone
1 mozarella
 
 
1. Ta bort skalet från salsiccian och forma den till små köttbullar.
2. Hacka löken fint, fräs den en stund i olivolja. Tillsätt tomater, socker, salt och svartpeppar och låt puttra under lock 20 minuter. Lägg i salsiccia-bullarna och låt puttra i ytterligare 10 minuter.
3. Koka pastan nästan klar. Lägg tillbaka pastan i pastakastrullen, häll på tre fjärdedelar av såsen och försök att få med alla köttbullarna. Lägg i hälften av den rivna parmesanosten. Rör om försiktigt.
4. Sätt ugnen på 175 grader.
 
 
5. Bred ut hälften av pastan och köttbullarna i en stor ugnsfast form. Tärna mozarellan. Klicka ut mascarponen ovanpå och lägg på den tärnade mozzarellan. Lägg resten av pastan och köttbullarna ovanpå och häll över såsen som är kvar. Strö över resten av den rivna parmesanosten.
6. Täck formen med aluminiumfolie och sätt i alltihopa i ugnen. Baka den i 30 minuter, ta bort folien och baka 10 minuter till.