bambi

Marängklubbor
 

Jag hade tänkt spara lite på detta inlägg, men jag visade upp dessa på Instagram (där jag heter @bambiblogg) och har fått mail och kommentarer om när detta recept kommer på bloggen så jag publicerar det lite tidigare än planerat  🙂

Dessa marängklubbor är löjligt enkla att göra. Om man vill göra dom som rosor som jag har gjort så behöver man bara rätt tyll, wilton 2 d, så börjar man inuti och snurrar ut s blir det automatiskt en ros. Väldigt väldigt enkelt. Men dessa marängklubbor kan man ju göra i andra former förstås, som hjärtan, cirklar eller bara att klicka ut.

Jag använde väldigt låg värme på ugnen för att marängen inte ska spricka och det blev jättebra. Helst ska dom stå under natten men om man har lite bråttom så kan man ha dom inne i två timmar istället för en.

 

4 äggvitor (120 g)
½ tsk citronsaft
115 g strösocker
115 g florsocker

ev. karamellfärg/pastafärg
strössel
klubbpinnar

1. Sätt på ugnen på 100 grader.
2. Vispa äggvitor tills dom är vita och riktigt fluffiga. Tillsätt då citronsaft och strösocker och fortsätt och vispa till det är hårda toppar.
3. Ha i florsockret och vispa bara så att det precis har blandats.
4. Färga eventuellt smeten eller delar av smeten. Spritsa ut på ett bakplåtspapper så som du vill ha eller klicka ut smeten.
5. Stoppa försiktigt in pinnar i alla och strö på strössel.
6. Ha dom i ugnen i en timme och stäng av värmen men låt dom vara kvar i ugnen över natten. Om man har bråttom så kan man ha dom inne i två timmar i 100 grader istället.

 

Barnen älskade klubborna och nästan alla är uppätna redan! Dessa är verkligen helt perfekt till barnkalas och jag funderar att göra dessa till Leahs 4-års kalas men i fjärilsform då hon vill ha ett fjärilskalas.