bambi

Oreo tryffel tårta!

Tänk att om en vecka är det mors dag och vilken mamma (eller någon annan för den delen) älskar inte choklad? Jag ville döpa denna tårta till ”bättre-än-sex tårtan” men det finns ju redan en tårta som kallas så, så kanske OMG-tårtan?  😉

Jag önskar verkligen att man kunde känna smak genom dataskärmen, för denna tårta är verkligen nåt som ALLA borde smaka! Jag gjorde en browniebotten utifrån mitt recept på brownies som verkligen blir dom godaste och mest perfekta browniesarna (och då har jag testat många recept på brownies!).

Ovanpå browniebotten kommer ett lager med oreos och ovanpå det mjölkchokladganache. Man känner inte så där direkt att det är ett lager med oreos (och cream cheese) men man känner att det är någon väldigt väldigt speciellt och GOTT där som ger tårtan det där lilla extra.

Tårtan ska helst göras dagen innan och sen gärna stå framme en timme eller så innan den ska ätas. Då blir den som allra godast. Så spara detta recept och baka åt mamma eller dig själv eller grannen eller jobbarkompisen! Dom kommer att älska dig för det!

 

Browniebotten
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
115 g smör
1 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl farinsocker
4 ägg
½ tsk vaniljpulvers
knappt 2 ½ dl vetemjöl
en nypa salt

Oreo-lager
2 pkt oreos
1 pkt (200 g) philadelphiaost

Mjölkchokladganache
1 1/4 dl grädde
150 g ljuschoklad

1. Värm ugnen till 160 grader.
2. Smält smör och choklad (hacka den gärna lite innan) i en kastrull. Låt svalna lite.
3. Vispa (för hand) i båda sockersorterna i chokladblandningen.
4. Ha i ett ägg i taget medan du vispar.
5. Rör sedan i vanilj, vetemjöl och salt tills allt är blandat.
6. Ha i smeten i en form (gärna klädd med bakplåtspapper, i allafall i botten), ca 22 cm.
7. Grädda mitt i ugnen i 30-35 min. Låt svalna helt.
8. I en mixer, kör oreos och philadelphiaost tills allt är helt blandat. Du får nog hjälpa till och putta ner kakorna ibland. Ha på ”smeten” ovanpå browniebottnen och släta till.
9. Koka upp grädde. Hacka chokladen och ha i en skål. När grädden har kokat upp så häll det över chokladen. Vispa sedan för hand ihop grädden och chokladen. Låt svalna lite innan du häller det över oreo-lagret.
10. Ställ in i kylen, gärna över natten, men åtminstone några timmar. Ta fram tårtan en stund innan du ska äta den.