En krämig, god cheesecake tillsammans med en varm kopp te nu när höstmörkret sluter om oss är bland det bästa som finns. Denna som jag gjorde är en vaniljcheesecake med en oreobotten och oreobitar i… och på toppen! För man kan inte få nog med oreos 😉
Jag har fått önskemål om att ha fler steg-för-steg bilder på recepten. Det tar ju en hel del extra tid och dessutom är det ibland jobbigt att hela tiden tvätta händerna för att kunna fota, men jag ska försöka ha det lite oftare. Som med detta recept 🙂

Oreobotten
½ pkt oreos
50 g smör
600 g philadelphiaost (eller cream cheese)
2 dl gräddfil
3 ½ dl strösocker
4 ägg
½ tsk vaniljpulver
1 pkt oreos
Topping
150 g mörk choklad
1 ½ dl grädde
½ pkt oreos
1. Sätt på ugnen på 150 grader.
2. Krossa oreosen till botten, till ett fint pulver. Smält smöret och blanda med dom krossade oreosen.







10. Hacka chokladen till toppingen och koka upp grädden. Slå den varma grädden över chokladen och vispa tills all choklad är helt smält. Låt svalna (helst i kylen) tills den tjocknar lite. Om den blir för tjock så kan du värma den några sekunder i micron. Häll sen över cheesecaken och smula över oreos på toppen.
