bambi

Budapestrulle - ett recept det inte går att misslyckas med

Receptet har efterfrågats och här kommer det! Budapestrullen gjorde verkligen succé när släkten var här och firade Zack. Den tog slut på direkten! Men finns det något godare än hasselnötsmaräng, grädde och hallon?!? Det går förstås att använda annan frukt eller bär, men vi här hemma älskar hallon så det fick bli det.

I våras gjorde jag en hasselnötsmarängtårta, som var lite grann tårt-versionen av en budapestrulle.

 

6 äggvitor
4 dl socker
150 g hasselnötter
½ dl Maizena majsstärkelse,
½ dl marsankrämspulver för kokning.

4 dl grädde
250 g hallon
florsocker
ca 25 g choklad (att ringla över)

1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Mixa hasselnötterna i matberedare men inte för fint. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret lite i taget.
3. Blanda hasselnötter, maizena och marsanpulver. Blanda sen försiktigt hasselnötsmixen ner i marängsmeten.
4. Spritsa ut smeten i långa rader på bakplåtspapper och grädda i 20 minuter.
5. Låt svalna lite och vänd upp på ett nytt bakplåtspapper med hjäp av en plåt.
6. Fyll sedan med grädde och valfria bär. Garnera med smält choklad och florsocker.