bambi

Mazarinkaka med hallonglasyr

Något som jag ofta får frågan om är ”vad ska jag ta med som fika till jobbet?”. Och här har ni det perfekta svaret – en mazarinkaka!

Det är som att bjuda många personer på mazariner, men det är lite pilligt att sitta och göra många mazariner och då är det så mycket enklare att göra en enda stor god mazarin istället. För vem tycker inte om mazariner?

 

Mördeg
5 dl vetemjöl
200 g 
smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker

Mazarinfyllning
200 g 
mandelmassa
100 g
 smör, rumsvarmt
2 ägg

Hallonglasyr
ca 50 g hallon, frysta
ca 2 ½ dl florsocker

1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Kavla ut degen till en cirkel, ca 26 cm i diameter. Lägg rundeln i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna.
3. Mazarinfyllning: Riv mandelmassan. Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa.
4. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen. Jämna till mördegskanten så den får ungefär samma höjd som fyllningen.
5. Grädda kakan i 35–40 min. Låt den kallna helt i formen.
6. Glasyr: Koka upp hallonen och mosa dom i kastrullen under kokning. Passera hallonen genom en sil så kärnorna silas bort.
7. Blanda florsocker och hallonsåsen till en bredbar glasyr. Tillsätt eventuellt någon droppe vatten om glasyren blir för tjock.
8. Bred ut glasyren på kakan och låt glasyren stelna.