Här kommer receptet på Ninjago-tårtan som jag gjorde till barnkalaset i lördags. Själva tårtan är väldigt barnvänlig med milda smaker och inte så söt, så använda gärna den utan att göra den till en Ninjago-tårta. Man kan då dekorera den med grädde och färska jordgubbar eller liknande. Tårtbottnarna blev väldigt luftiga och jag tårtan blev verkligen jättegod!
Min Ninjago-tårta är även täckt med en vanlig smörkräm och sen sockerpasta.

4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Jordgubbsgrädde
225 g jordgubbar, halv frusna
2 dl vispgrädde
½ dl florsocker
Bananvaniljkräm
3 dl mjölk
7 msk marsanpulver (eller enligt instruktionerna på förpackningen)
2 bananer
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål.
3. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten (26 cm i diameter).
4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt bottnen vila i fem minuter, ta sedan bort kanten på formen och låt bottnen svalna helt på ett galler under en handduk.
5. Mixa jordgubbarna och vispa grädden. Rör ner jordgubbarna i grädden tillsammans med florsockret.
6. Vispa ut marsanpulvret i mjölken, ställ in i kylen en stund tills vaniljkrämen tjocknar. Mosa bananerna och rör ner dom i vaniljkrämen.
7. Montering: Dela tårtbotten i tre delar. Lägg den nedersta på ett tårtfat. Bred ut jordgubbsgrädden över bottnen, lägg på mittenbiten och bred ut bananvaniljkrämen på den. Lägg på den översta botten och dekorera sen tårtan som du önskar!

