Jag håller på och bakar nu varje kväll till Leahs kalas. Det blir kalas i två dagar så det är mycket som behöver bakas. Igår kväll bakade jag daimsnittar, ungefär som kolasnittar men med daimchoklad i. En underbar kombination av kola och choklad. Farligt goda, jättefarligt att provsmaka ens… jag varnar er!

220 g smör, rumstempererat
2 dl strösocker
4 msk ljus sirap
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
5 dl vetemjöl
200 g mjölkchoklad med daim
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Rör ihop smör och socker mjukt. Tillsätt sirapen och fortsätt röra ihop tills det är helt blandat.
3. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och blanda ner i smörblandningen.
4. Hacka chokladen och rör till sist ner den.
5. Dela degen i fyra delar och rulla varje del till en avlång rulle.

6. Platta till varje rulle (den kommer inte flyta ut så jättemycket) och grädda 10-14 minuter tills kakorna har fått fin färg.
7. Skär dom i snittar medans dom är lite varma. Låt sen svalna helt.
7. Skär dom i snittar medans dom är lite varma. Låt sen svalna helt.

