bambi

Brownies med vit chokladfrosting

Jag älskar brownies. Det är min favoritbakverk, då jag älskar choklad. För nåt år sen experimenterade jag fram det perfekta brownie-receptet, som enligt mig ska vara kladdig men fast. Det blir precis så med detta recept, men för att garanterat lyckas så ska dom stå i kylen över natten men sen njutas rumstempererade (jag brukar förvara dom i rumstemperatur sen också). Det kan vara svårt att hålla sig så länge, jag vet, men det är så värt det!

Denna gång la jag till vit choklad ganache (som blir som frosting/topping) och hyvlade lite choklad på toppen. För man kan aldrig få för mycket choklad  😉

 

100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
115 g smör
1 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl farinsocker
4 ägg
1/4 tsk vaniljpulver
knappt 2 ½ dl vetemjöl
en nypa salt

Vit choklad ganache
3/4 dl grädde
200 g vit choklad

1. Värm ugnen till 160 grader.
2. Smält smör och choklad (hacka den gärna lite innan) i en kastrull. Låt svalna lite.
3. Vispa (för hand) i båda sockersorterna i chokladblandningen.
4. Ha i ett ägg i taget medan du vispar.
5. Rör sedan i vanilj, vetemjöl och salt tills allt är blandat.
6. Ha i smeten i en form klädd med bakplåtspapper (formen jag använde är ca 30 x 20 cm)
7. Grädda mitt i ugnen i 30-35 min. Låt svalna.
8. Hacka chokladen till ganachen. Koka upp grädden och häll den varma grädden över den hackade chokladen. Vispa för hand tills all choklad har smält. Häll över ganachen över browniesarna och låt allt svalna.