Här kommer äntligen receptet på den gudomliga hallonpajen med vaniljsås inuti som jag visade er förut på Instagram (där heter jag @bambiblogg)! Det måste vara den godaste pajen jag någonsin ätit, extra god att äta den lite småvarm. Så gott med dom lite syrliga hallonen tillsammans med den söta vaniljkrämen.
Perfekt att baka om ni har mycket hallon, men går också bra att baka med frysta hallon förstås! Hemmagjord vaniljkräm är så fruktansvärt gott och faktiskt inte så svårt att göra. Här hemma så älskade alla denna paj när vi åt den som efterrätt!

Pajskal
175 g smör
4 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Vaniljkräm
1 vaniljstång
2½ dl mjölk
1½ msk + ½ dl socker
3 äggulor
½ dl maizena
Fyllning
400 g hallon
½ dl florsocker

2. Rör ihop äggulor och resten av sockret med maizenan i en bunke. Sila först ner 1/3 av den varma vaniljmjölken i äggblandningen och vispa den slät. Sila sedan ner resten.
3. Häll tillbaka i kastrullen. Värm under vispning tills krämen tjocknar. Ta från värmen och ställ krämen kallt.
4. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Blanda dom torra ingredienserna till skalet och rör ihop med smöret till en smulig massa.
6. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 min. (Jag har folie i botten och trycker till så sjunker den inte ihop.)




