Meat-free Monday igen och här kommer ett sånt smaskigt recept! Gudars så gott, speciellt med tahinisåsen. Tahini är sesampasta och brukar användas till hummus eller som pålägg på smörgås, men det blev riktigt riktigt gott att göra en kall sås utav! Rekommenderas starkt!!
Jag önskar nästan att ni kunde smaka på falafel genom dataskärmen eftersom det blev så många goda smaker som lekte med smaklökarna – vitlök, persilja, kummin och tahinin. Så, så, gott!

1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 burkar kikärtor
2 dl persilja
½ tsk salt
2 tsk kummin
en nypa chilipulver
1 dl vetemjöl
Tahinisås
3 dl turkisk yoghurt (eller matyoghurt)
½ dl tahini
2 msk citronsaft
pitabröd
1. Grovhacka den gula löken och lägg den tillsammans med vitlöksklyftorna i en hackare/mixer. Mixa ihop tills det blir finhackat.

3. Tillsätt sedan kryddorna och mixa ihop till en smet. Tillsätt lite av vetemjölet åt gången tills du får en formbar men inte så kladdig smet.
4. Forma små ”biffar” (ca 3 msk) och lägg upp på en avsköljd skärbräda (vattnet gör att dom inte klibbar fast lika lätt).


