bambi

Bästa receptet på amerikanska pannkakor

Happy 4th of July! Idag är det amerikanska nationaldagen och det firades med brunch och då självklart med massor med amerikanska pannkakor. Jag föredrar dessa över svenska pannkakor, men så jag är uppvuxen med dessa fluffiga pannkakor. Så goda med lönnsirap och när jag var liten åt jag dom även med en stor klick smör.

Perfekt också till söndagsbrunchen! Detta är ett recept att spara! Det blir väldigt många pannkakor av detta recept (ca 6 portioner), men det går utmärkt att halvera eller spara pannkakorna!

 

6 1/4 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
2 dl strösocker
1 tsk salt
4 ägg
4 3/4 dl mjölk
4 msk rapsolja/matolja

1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
2. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i en annan skål.
3. Blanda sen i dom torra ingredienserna i vätskan. Men blanda inte för mycket!
4. Stek pannkakorna i stekpanna tills dom är gyllenbruna. Jag brukar vända på dom när jag börjar se bubblor i smeten.